Caprylzuur, waar is het voor, bijwerkingen en effectiviteit

Caprylzuur is een vetzuur met een middellange keten dat wordt aangetroffen in palmolie, kokosolie en de melk van mensen en runderen.

Caprylzuur wordt gebruikt voor epilepsie, een zenuwaandoening die oncontroleerbare trillingen in delen van het lichaam veroorzaakt (essentiële tremor), nierfalen, spijsverteringsstoornissen en andere aandoeningen, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om dit gebruik te ondersteunen.

Caprylzuur wordt soms aan mensen gegeven als onderdeel van een test die wordt gebruikt om de maaglediging te meten.

Gebruik en effectiviteit?
Onvoldoende bewijs voor

Een zenuwaandoening die oncontroleerbare trillingen in delen van het lichaam veroorzaakt (essentiële tremor). Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van een enkele dosis caprylzuur tremoren met een kleine hoeveelheid kan verminderen. Ander vroeg onderzoek toont aan dat het innemen van caprylzuur gedurende 20 dagen stemtrillingen met een kleine hoeveelheid kan verminderen.
Spijsverteringsstoornissen.
Epilepsie.
Lekkage van lichaamsvloeistof (chyle) in de ruimte tussen de longen en de borstwand.
Nierfalen.
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om caprylzuur voor deze toepassingen te beoordelen.

Veiligheid en bijwerkingen

Bij orale inname: Caprylzuur is WAARSCHIJNLIJK VEILIG voor de meeste mensen bij inname via voedsel.

Het is MOGELIJK VEILIG bij orale inname als medicijn, op korte termijn. Caprylzuur is veilig gebruikt in dagelijkse doses van 16 mg / kg gedurende 20 dagen. Deze dosis is gelijk aan ongeveer 1,12 gram caprylzuur per dag voor een persoon met een gewicht van 155 lbs. Bijwerkingen kunnen zijn: misselijkheid, een opgeblazen gevoel en diarree.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of caprylzuur veilig is om te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en houd u aan voedselhoeveelheden.

Leverziekte: Caprylzuur wordt afgebroken door de lever. Er bestaat enige bezorgdheid dat mensen met een leveraandoening mogelijk niet in staat zijn om caprylzuur af te breken. Hierdoor kunnen de bloedspiegels van caprylzuur stijgen. Ander onderzoek suggereert echter dat mensen met een leveraandoening nog steeds caprylzuur kunnen afbreken. Wees voorzichtig totdat er meer bekend is.

Lage bloeddruk (hypotensie): Caprylzuur kan de bloeddruk verlagen. In theorie kan caprylzuur ervoor zorgen dat de bloeddruk te laag wordt als het wordt gebruikt door mensen die vatbaar zijn voor lage bloeddruk. Voorzichtig gebruiken.

Middellange keten acyl-CoA dehydrogenase (MCAD) -deficiëntie: Mensen met MCAD-deficiëntie zijn niet in staat caprylzuur op de juiste manier af te breken. Dit kan leiden tot verhoogde caprylzuurspiegels in het bloed, wat het risico op coma’s kan verhogen. Vermijd te gebruiken.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

16 − elf =