Supplementen om de natuurlijke afweer van uw lichaam te versterken

Veel mensen vragen zich in deze tijd af welke supplementen kunnen helpen om de natuurlijke afweer te versterken. Een belangrijke opmerking:

Geen enkel supplement, dieet of wijziging van levensstijl – afgezien van fysieke afstand, ook wel bekend als sociale afstand nemen, en het toepassen van de juiste hygiëne – kan u beschermen tegen het ontwikkelen van COVID-19.

De onderstaande strategieën kunnen uw immuungezondheid verbeteren, maar ze beschermen niet specifiek tegen COVID-19.

Als u uw immuunsysteem een boost wilt geven, vraagt u zich misschien af hoe u uw lichaam kunt helpen bij het bestrijden van ziekten.

Het versterken van uw immuniteit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, Het is gemakkelijk om naar supplementen over te gaan als u beweringen hoort over hun vermogen om COVID-19 te behandelen of te voorkomen.

Deze beweringen zijn echter ongegrond en onwaar.

Desondanks zijn er supplementen die wellicht in algemene zin kunnen helpen om de algemene immuunrespons van uw lichaam kunnen versterken:

Vitamine C. Volgens een onderzoek onder meer dan 11.000 mensen, verminderde het innemen van 1.000–2.000 mg vitamine C per dag de duur van verkoudheid met 8% bij volwassenen en 14% bij kinderen. Toch heeft suppletie in het begin de verkoudheid niet voorkomen.

Vitamine D. Vitamine D-tekort kan de kans op ziek worden vergroten, dus suppletie kan dit effect tegengaan. Desalniettemin lijkt het nemen van vitamine D wanneer u al voldoende niveaus heeft, geen extra voordelen op te leveren.

Zink. In een recensie bij 575 mensen met verkoudheid, verminderde suppletie met meer dan 75 mg zink per dag de duur van de verkoudheid met 33%

Vlierbes. Een kleine review wees uit dat vlierbes de symptomen van virale infecties van de bovenste luchtwegen zou kunnen verminderen, maar er is meer onderzoek nodig

Echinacea. Een onderzoek onder meer dan 700 mensen wees uit dat degenen die echinacea gebruikten iets sneller herstelden van verkoudheid dan degenen die een placebo of geen behandeling kregen, maar het verschil was onbeduidend.

Knoflook. Een kwalitatief hoogstaand onderzoek van 12 weken onder 146 mensen wees uit dat suppletie met knoflook de incidentie van verkoudheid met ongeveer 30% verminderde. Er is echter meer onderzoek nodig.

Hoewel deze supplementen potentieel lieten zien in de hierboven genoemde onderzoeken, betekent dat niet dat ze effectief zijn tegen COVID-19.

Samenvatting

Hoewel sommige supplementen virale infecties kunnen bestrijden, is er niet bewezen dat ze effectief zijn tegen COVID-19. Als u besluit om aan te vullen, zorg er dan voor dat u producten koopt van een betrouwbare partij.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

vier × 4 =