Waarom heb ik altijd honger?

Je lichaam is afhankelijk van voedsel voor energie, dus het is normaal dat je honger hebt als je een paar uur niet eet. Maar als uw maag constant rommelt, zelfs na een maaltijd, kan er iets aan de hand zijn met uw gezondheid.

De medische term voor extreme honger is polyfagie. Raadpleeg uw arts als u voortdurend honger heeft.

Er zijn verschillende zaken die honger kunnen veroorzaken.

1. Diabetes

Je lichaam zet de suiker in voedsel om in brandstof die glucose wordt genoemd. Maar als u diabetes heeft, kan glucose uw cellen niet bereiken. Je lichaam plast het in plaats daarvan uit en zegt dat je meer moet eten.

Vooral mensen met diabetes type 1 kunnen grote hoeveelheden voedsel eten en toch afvallen.

Naast een piek in uw eetlust, kunnen symptomen van diabetes zijn:

    Extreme dorst

    De behoefte om vaker te plassen

    Gewichtsverlies kun je niet uitleggen

    Wazig zicht

    Snijwonden en kneuzingen die lang duren om te genezen

    Tintelingen of pijn in uw handen of voeten

    Vermoeidheid

2. Lage bloedsuikerspiegel

Hypoglykemie is wat u heeft als de glucose in uw lichaam tot een zeer laag niveau daalt. Het is een veel voorkomende zorg voor mensen met diabetes, maar andere gezondheidsproblemen kunnen het ook veroorzaken. Ze omvatten hepatitis, nieraandoeningen, neuro-endocriene tumoren in uw alvleesklier (insulinomen) en problemen met uw bijnieren of hypofyse.

In ernstige gevallen kunnen mensen met hypoglykemie dronken lijken. Ze kunnen hun woorden onduidelijk maken en moeite hebben met lopen. Andere symptomen kunnen zijn:

    Ongerustheid

    Het gevoel dat je hart een slag overslaat

    Bleke huid

    Schudden

    Zweten

    Tintelingen rond de mond

3. Gebrek aan slaap

Als u niet genoeg rust krijgt, kan dit invloed hebben op de hormonen in uw lichaam die de honger onder controle houden. Mensen die slaapgebrek hebben, hebben een grotere eetlust en vinden het moeilijker om zich vol te voelen. Je hebt ook meer kans om vetrijk, calorierijk voedsel te snakken als je moe bent.

Andere effecten van slaapgebrek zijn onder meer:

    Het is moeilijk om alert te blijven

    Verandering van stemming

    Onhandigheid

    Meer ongelukken

    Problemen om overdag wakker te blijven

    Gewichtstoename

4. Stress

Als je angstig of gespannen bent, geeft je lichaam een ​​hormoon af dat cortisol wordt genoemd. Dit versterkt uw hongergevoel.

Veel mensen die onder stress staan, snakken ook naar voedsel met veel suiker, vet of beide. Het kan zijn dat uw lichaam probeert het deel van uw hersenen dat u zorgen baart, af te sluiten.

Andere symptomen zijn onder meer:

    Boze uitbarstingen

    Vermoeidheid

    Hoofdpijn

    Slaapproblemen

    Maagklachten

5. Dieet

Niet alle voedingsmiddelen vullen je op dezelfde manier. Degenen die de honger het best in bedwang houden, zijn rijk aan eiwitten, zoals mager vlees, vis of zuivelproducten, of bevatten veel vezels. Goede bronnen van vezels zijn fruit, groenten, volle granen en bonen.

Gezonde vetten zoals die in noten, vis en zonnebloemolie kunnen uw cholesterolgehalte verlagen. Ze zijn essentieel voor een uitgebalanceerd dieet en kunnen u helpen een voldaan gevoel te krijgen nadat u heeft gegeten.

Gebak, witbrood, veel verpakte maaltijden en fastfood hebben deze voedingsstoffen niet, maar bevatten veel vet en ongezonde koolhydraten. Als u er veel van eet, kunt u snel na een maaltijd weer honger krijgen. U mag meer eten dan u zou mogen.

U kunt zich na een maaltijd voller voelen als u meer tijd neemt om te kauwen en van uw eten te genieten, in plaats van het snel op te eten. Het kan ook helpen om te letten op wat er op je bord ligt in plaats van op de tv of je telefoon.

6. Medicatie

Sommige medicijnen kunnen ervoor zorgen dat u meer dan normaal wilt eten. Antihistaminica, die allergieën behandelen, staan ​​hier bekend om, evenals antidepressiva die SSRI’s worden genoemd, steroïden, sommige diabetesmedicijnen en antipsychotica.

Als u bent aangekomen sinds u met een medicijn bent begonnen, kan het medicijn ervoor zorgen dat u honger krijgt. Praat met uw arts om erachter te komen welke andere medicijnen voor u kunnen werken.

7. Zwangerschap

Veel toekomstige moeders merken een enorme sprong in eetlust op. Dit is de manier waarop je lichaam ervoor zorgt dat de baby voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om te groeien.

De meeste vrouwen krijgen tussen de 4 en 6 pond tijdens de eerste 3 maanden (uw arts noemt dit het eerste trimester) en vervolgens 1 pond per week tijdens het tweede en derde trimester.

Andere tekenen dat u mogelijk zwanger bent, zijn:

    Een gemiste periode

    De behoefte om vaak te plassen

    Maagklachten

    Pijnlijke borsten of borsten die groter worden

8. Schildklierproblemen

De schildklier is een vlindervormige klier in je nek. Het maakt hormonen aan die de snelheid regelen waarmee elk orgaan in uw lichaam werkt. Als uw schildklier te hard werkt, kunt u hyperthyreoïdie hebben.

Naast een vergrote schildklier zijn er nog andere tekenen van het probleem:

    Snelle pols

    Nerveus voelen

    Meer zweet dan normaal

    Spier zwakte

    Dorst, zelfs na het drinken

9. light frisdrank

Veel mensen drinken suikervrije frisdrank om calorieën te besparen of af te vallen. Maar de nep-suiker in deze drankjes vertelt je hersenen om calorieën te verwachten die ze als brandstof kunnen gebruiken. Als je lichaam er geen krijgt, zet het je “hongerknop” aan en vertelt je dat je in plaats daarvan calorieën uit voedsel moet halen.

Als light frisdrank u hongerig maakt, kunt u ook opmerken:

    Hoofdpijn

    Verlangen naar suiker

    Gewichtstoename

10. Uitdroging

Heb je honger of gewoon dorst? Je kunt niet altijd het verschil zien in de signalen die je van je lichaam krijgt.

Andere tekenen van uitdroging zijn onder meer:

    Duizeligheid

    Zich moe voelen

    Minder vaak plassen of donker gekleurd plassen

Sommige onderzoeken tonen aan dat als u voor of tijdens een maaltijd een glas water drinkt, u mogelijk minder calorieën binnenkrijgt.

11. Hoeveel u traint

Je lichaam verbrandt calorieën als brandstof tijdens het sporten. Dit leidt tot een boost in uw stofwisseling, het proces waarbij uw lichaam energie verbruikt. Bij sommige mensen kan dat een toename van de honger veroorzaken.

Zoek je volgende bestemming

1 gedachte over “Waarom heb ik altijd honger?”

  1. Goeden morgen ,ik heb een vraag mag esterc en ester d bij salicylzuur zuur en oxalaten ,ik hen lactose en histammine ,maar ik kom vitammine c en d te kort,en er mag niks geeen geur kleur smaak stoffen in zitten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

1 × 5 =