COPD dieet: longfunctie en voeding

Mensen met chronische longaandoeningen ademen misschien wat gemakkelijker als gevolg van hun dieet keuzes, zo blijkt uit nieuw onderzoek. COPD is een paraplu term voor verschillende longaandoeningen, zoals chronische bronchitis en emfyseem en roken is een van de oorzaken van COPD.

Onderzoekers hebben naar aanleiding van een studie onder 2200 COPD patienten vastgesteld dat er wellicht een relatie is tussen voeding en de ernst van COPD symptomen.
Het onderzoek toonde niet aan dat voeding een oorzaak is van COPD of de symptomen. Het bleek dat de volgende voedingsmiddelen een positief effect hadden op de longfunctie:
-vis
-kaas
-grapefruit
-banaan
Het is niet helemaal duidelijk waarom deze voedingsmiddelen een positief effect hebben. Het kan zijn dat ze onderdeel zijn van een algeheel gezond voedingspatroon. Het kan ook zijn dat ze ontstekingsremmend werken.
Mensen die veel kaas, grapefruit, vis en banaan aten konden sneller lopen, hadden minder ontstekingen en kwamen beter door de standaard testen die voor COPD gebruikt worden.De onderzoekers geven aan dat meer onderzoek nodig is, maar denken dat er veel te behalen is wanneer COPD patienten aandacht besteden aan hun dieet.  Als voorbeeld van een gezond dieet noemen zij het mediterraan dieet.

Zoek je volgende bestemming