Fibromyalgie, malic acid (appelzuur) en magnesium.

Kan een pil die appelzuur met magnesium gecombineerd worden gebruikt om de behandeling van fibromyalgie? Onderzoekers geloven dat het enige verlichting kan bieden door het verminderen van pijn en vermoeidheid. Er wordt gedacht dat een magnesiumtekort de oorzaak van diverse auto-immuunziekten en andere aandoeningen kan  zijn.

Uit een studie door onderzoekers in Korea bleek dat vrouwen die aan fibromyalgie lijden vaak ook een tekort aan magnesium hadden. Een  mineraal analyse van het haar onthulde ook tekorten aan calcium, ijzer en mangaan. De onderzoekers vonden dat de niveaus van de mineralen significant lager waren bij fibromyalgie patiënten. Deze tekorten zijn verbonden met onder meer spierspasmen, krampen, zwakte, slapeloosheid.

Een studie van onderzoekers van de University of Texas Health Science Center gevonden dat patiënten baat hadden bij “Super Malic”, een tablet van magnesium in combinatie met appelzuur, Het verminderde pijn en gevoeligheid. Dit was een dubbelblind en placebogecontroleerd onderzoek. Het supplement bevatte 200 mg appelzuur en 50 mg magnesium. De onderzoekers stelden dat hogere dosis nog effectiever waren, het moet tenminste 2 maanden gebruikt worden.
Appelzuur zit  in fruit en wordt vaak gebruikt als conserveringsmiddel of additief. Het is betrokken bij de vorming van ATP en ATP is essentieel voor normale functie van de spieren. Helaas, mensen die lijden aan fibromyalgie hebben vaak lage ATP waarden. De onderzoekers denken dat het nemen van appelzuur dus daarom kan helpen.

Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor het menselijk lichaam, en het is te vinden in donkere chocolade, donkere bladgroenten, quinoa, noten, zaden, vis, volle granen, bonen, yoghurt, avocado’s, bananen, gedroogd fruit en andere bronnen. Lage niveaus van magnesium in het lichaam kan leiden tot spierkrampen, hoofdpijn, slapeloosheid, prikkelbaarheid, krampen, verwardheid, vermoeidheid, angst, zwakte en andere zaken.

Zoek je volgende bestemming