Een vetarm dieet of een low carb dieet, welke is het beste?

Iedereen heeft zijn favoriet-of low carb  (weinig koolhydraten) of weinig vet als het gaat om een dieet. Maar wat is echt het beste dieet? Weinig koolhydraten of een vetarm dieet? Dr Oz’s  (van de dr Oz show) partner-in-gezondheid, Dr Michael Roizen,  maakte onderstaande analyse.

Dr Roizen wijst op een recente studie gepubliceerd in de “Annals of Internal Medicine”. Deze studie stelt dat  een low-carb dieet leidt tot meer gewichtsverlies en betere cardiale variabelen (m.a.w. het is beter voor hart en bloedvaten)  dan vetarme diëten.
In de studie werden resultaten verzameld van 148 obese, niet-diabetici die  willekeurig  een “vetarm” of “low-carb” dieet kregen toegewezen. Vetarm betekende dat  minder dan 30 procent van hun dieet uit vet bestond en minder dan 7 procent daarvan bestond uit verzadigd vet. Het low-carb dieet betekende minder dan 40 gram koolhydraten per dag met de meerderheid van de koolhydraten van het complexe type.

de studie toonde twee belangrijke punten aan:
1 De low-carb groep verloor ongeveer 12 pond in een jaar en de vetarme groep ongeveer 4 pond.  De low-carb groep had betere triglyceride en ontstekingswaarden.
2 De low-carb groep at ongeveer 90 calorieën per dag minder bijna precies het totaal van die 8 pond verschil.

Zoek je volgende bestemming