24 redenen waarom je niet afvalt-deel 2

13. Je beweegt in hetzelfde tempo. Uit onderzoek blijkt dat je met af en toe even sprinten bij het hardlopen meer calorieën kan verbranden dan wanneer je in hetzelfde tempo blijft lopen.
14. Je neemt medicijnen. Sommige medicijnen zorgen voor een effect op de stemming, eetlust en het metabolisme. Het gaat bijvoorbeeld op antidepressiva, steroiden, en sommige middelen tegen een te hoge bloeddruk. Je kunt natuurlijk niet zomaar met medicatie stoppen, maar als je je zorgen maakt, bespreek het dan met de arts, wellicht zijn er alternatieve medicijnen.

15.Je werkt niet aan spierkracht.
Spieren hebben energie nodig, hoe meer spieren, hoe meer calorieën je nodig hebt en hoe eerder je afvalt.
16. Je leest teveel tijdschriften. Ze staan vol met bekende mensen en modellen, zonder heupen of achterwerk. Ze promoten dieten en zeggen dat je er ook zo uit kunt zien. Dit levert stress op. Wanneer het niet binnen korte termijn lukt werkt het demotiverend. Dan heb je er geen zin meer in en geef je op.

17. Je eet niet genoeg calcium. Uit onderzoek blijkt dat te weinig calcium inname zal leiden tot meer eten.

18. je eet in het donker. Overdag verbrand je meer calorieën dan wanneer het donker is. Wanneer zonlicht in het retina komt, krijgt de lever een signaal dat het vet moet metaboliseren.

 

22. Je eet tijdens het tv kijken. Mensen letten niet op wat en hoeveel ze eten als ze naar de tv kijken. Vaak weten ze ook niet meer wat ze precies allemaal gegeten hebben.
23. Je slaapt niet genoeg
Slaapgebrek kan je hormoonhuishouding beinvloeden.  Cortisol and ghrelin nemen toe en maken dat je trek krijgt en leptine, dat zorgt dat je je verzadigd voelt neemt af. Slaap dus 7 tot 8 uur, iedere nacht.

19.Je draagt hoge hakken. Op hoge hakken loop je niet zo gemakkelijk en zul je dat dus ook niet zo snel doen. Even een wandeling in de middagpauze zit er dan niet in.

 

20. Je eet als je haast hebt.
Als je haast heb moet je een beslissing nemen op basis van wat er voor handen is. Plan eerder wat je gaat eten, op een moment wanneer je wel tijd hebt. Dan hoef je niet te kiezen voor de snack die niet in je dieet past.

24. Het is te warm in huis
Een paar graden kouder in huis zorgt al gauw voor 240 calorieën meer die verbruikt worden. Je lichaam moet harder werken om warm te blijven.

 

25. je verveelt je Eten wanneer je geen honger hebt is normaal gesproken het gevolg van “emotioneel eten”. Check eerst even bij jezelf. Verveel je je, ben je eenzaam of gestresst. Zoek een andere manier om met die emotie om te gaan.

 

Zoek je volgende bestemming