24 redenen waarom je niet afvalt-deel 1

lijnen als een bezetene en sporten tot je er bij neervalt? En het helpt niet! Nog steeds te vet.

Hier zijn 25 redenen waarom je geen gewicht verliest. Doe er je voordeel mee, kennis is macht!

1097199_red_apple

1 . Je eet geen lekkere dingen!
Paradoxaal genoeg kan een lijst met verboden eten leiden tot overeten en (vr)eetbuien.  Oplossing : Je mag jezelf best af en toe trakteren op iets lekkers (maar natuurlijk niet iedere dag de hele dag)

 

2 . Je bent gestrest
Stress stimuleert overmatige productie van cortisol , cortisol communiceert naar de cellen van het lichaam dat er een schaarste is aan voedsel . Het lichaam reageert door vet vast te houden , vertraagt het metabolisme zodat je minder eten nodig hebt.

 

Oplossing : Oefen yoga of meditatie en of doe iets anders dat voor jou werkt om stress te verminderen.

 

3 . Je maag is uitgerekt
Maak een vuist . Dat is de grootte van je lege maag, of dat zou het moeten moeten zijn. Bedenk eens hoeveel voedsel er in wordt gepropt tijdens elke maaltijd. Je maag raakt er aan gewend, en als hij leeg is komen er steeds signalen dat je honger hebt.

Oplossing : Verminder porties . Het zal ongeveer vier dagen duren voor je maag gaat krimpen.

4 . Je drinkt te veel koffie
Cafeïne stimuleert de productie van adrenaline die kunnen de bloedsuikers verhogen .  Ongebruikte bloedsuikers worden uiteindelijk opgeslagen als lichaamsvet.

Oplossing: Schakel over naar groene thee , (zonder suiker natuurlijk.
5 . Je eet vijf kleine maaltijden per dag zoals het dieetboek voorschrijft.
Hoewel de theorie is dat het de stofwisseling sneller maakt , is er bewijs dat niet werkt .

Oplossing : Eet alleen als je honger hebt .

6 . Je eet elke dag hetzelfde
We hebben een diversiteit aan voedsel nodig. Wanneer je iedere dag hetzelfde eet loop je tekorten op en deze zullen het lichaam dwingen net zo lang te eten tot de tekorten zijn opgevuld.

Oplossing : Zoek een nieuw receptenboek met een goede mix van eiwitten , groenten , fruit , volkorenproducten en peulvruchten .

7 . Te strak aan het dieet vasthouden
Na een kilo of 5 afvallen heb je ineens geweldige honger. Dat komt omdat de hypothalamus in de hersenen reageert op voedseltekort . Het lichaam wordt een vet – opslag machine , waardoor je stofwisseling langzamer wordt. Hoe meer men aan het dieet wil vasthouden , hoe moeilijker het is om gewicht te verliezen.

Oplossing: Neem af en toe even een paar weken een dieet pauze. Dat betekent niet dat je helemaal los moet gaan, maar even wat meer eten en dan weer terugkeren naar je oorspronkelijke dieet.

 

(Visited 289 times, 1 visits today)