Het nut van groene thee

Het effect van (groene) thee op een veelheid aan gezondheidsproblemen is onderzocht.

 

Groene thee als vetverbrander: Groene thee kan de opslag van vet verminderen. Tenminste, dit is het resultaat van onderzoek bij ratten. Meer onderzoek is nodig

 

Thee versterkt de botten: Onderzoekers hebben gerapporteerd dat het drinken van thee misschien kan beschermen tegen het ontwikkelen van osteoporose.

 

 

 

Thee beschermd tegen vrije radicalen. Sommige onderzoeken laten zien dat groene thee misschien wel meer antioxidanten bevat dan fruit. Regelmatig groene thee drinken zou het risico op darm, keel en maagkanker verminderen. Ook in dit geval is meer onderzoek nodig.

 

Cholesterol: Groene thee kan het slechte cholesterol verlagen. De antioxidanten in thee houden de bloedvaten flexibel.

Verkoudheden. Thee kan het immuunsysteem wat versterken en een verstopte neus heeft baat bij de hete dampen van verste thee.

 

Huidproblemen: Groene thee wordt ook verwerkt in cosmetica. Recent onderzoek laat zien dat het aanbrengen van groene thee op de huid wellicht voordelen kan bieden bij huidaandoeningen, zoals acne, rosacea en genitale wratten. Er werden veelbelovende resultaten gevonden van groene thee in crème op de huid, maar meer onderzoek is nodig.

 

Meer lezen over groene thee?

 

Groene thee extract en rosacea

De ontstekingsremmende werking van groene thee

 

Zoek je volgende bestemming