Het Anti Acne Dieet

Hoe beïnvloedt voeding de huid?

Een ding dat uw huid kan beïnvloeden, is een dieet. Bepaalde voedingsmiddelen verhogen uw bloedsuikerspiegel sneller dan andere.

Wanneer uw bloedsuikerspiegel snel stijgt, zorgt dit ervoor dat het lichaam het hormoon insuline afgeeft. Als u teveel insuline in uw bloed heeft, kunnen uw olieklieren meer olie produceren, waardoor uw risico op acne toeneemt.

Sommige voedingsmiddelen die pieken in insuline veroorzaken, zijn onder meer:

pasta
witte rijst
witbrood
suiker

Vanwege hun insulineproducerende effecten worden deze voedingsmiddelen beschouwd als “hoog-glycemische” koolhydraten. Dat betekent dat ze zijn gemaakt van eenvoudige suikers.

Van chocolade wordt ook aangenomen dat het acne verergert, maar het lijkt niet alle mensen te treffen, blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology.

Andere onderzoekers hebben de verbanden tussen een zogenaamd “Westers dieet” of “standaard Amerikaans dieet” en acne bestudeerd. Dit soort dieet is sterk gebaseerd op:

hoog-glycemische koolhydraten
zuivel
verzadigde vetten
transvetten

Volgens onderzoek gerapporteerd in de Journal of Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, stimuleren dit soort voedingsmiddelen de productie van hormonen die ervoor kunnen zorgen dat overtollige olie wordt aangemaakt en uitgescheiden door olieklieren.

Ze hebben ook ontdekt dat een westers dieet verband houdt met meer ontstekingen, wat ook kan bijdragen aan acneproblemen.
Van welk voedsel wordt aangenomen dat het uw huid helpt?

Het eten van laag-glycemisch voedsel dat is gemaakt van complexe koolhydraten, kan het risico op het ontwikkelen van acne verminderen. Complexe koolhydraten zijn te vinden in de volgende voedingsmiddelen:

volkoren
peulvruchten
onbewerkte groenten en fruit

Voedingsmiddelen die de volgende ingrediënten bevatten, worden ook geacht gunstig te zijn voor de huid omdat ze ontstekingen verminderen:

het mineraal zink
vitamine A en E
chemicaliën die antioxidanten worden genoemd

Enkele huidvriendelijke voedselkeuzes zijn:

geel en oranje fruit en groenten zoals wortelen, abrikozen en zoete aardappelen
spinazie en andere donkergroene en bladgroenten
tomaten
bosbessen
volkoren brood
bruine rijst
quinoa
kalkoen
pompoenpitten
bonen, erwten en linzen
zalm, makreel en andere soorten vette vis
noten

Het lichaam van iedereen is anders en sommige mensen merken dat ze meer acne krijgen als ze bepaald voedsel eten. Onder toezicht van uw arts kan het nuttig zijn om met uw dieet te experimenteren om te zien wat het beste voor u werkt.

Houd bij het plannen van uw dieet altijd rekening met eventuele voedselallergieën of gevoeligheden.
Zijn er onderzoeken die aantonen dat deze voedingsmiddelen uw huid helpen?
Laag-glycemische diëten

Verschillende recente onderzoeken suggereren dat het volgen van een laag-glycemisch dieet, of een dieet met weinig enkelvoudige suikers, acne kan voorkomen en verbeteren. Onderzoekers in een studie met Koreaanse patiënten ontdekten dat het volgen van een lage glycemische belasting gedurende 10 weken kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen bij acne.

In een andere studie gepubliceerd in de Journal of the American Academy of Dermatology, ontdekten onderzoekers dat het volgen van een laag-glycemisch, eiwitrijk dieet gedurende 12 weken acne bij mannen verbeterde en ook leidde tot gewichtsverlies.
Zink

Studies suggereren ook dat het eten van voedsel dat rijk is aan zink nuttig kan zijn bij het voorkomen en behandelen van acne. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink zijn onder meer:

pompoenpitten
cashewnoten
rundvlees
kalkoen
quinoa
linzen
zeevruchten zoals oesters en krab

In een studie gepubliceerd in de BioMed Research International Journal, Trusted Source, keken onderzoekers naar de relatie tussen de zinkniveaus in het bloed en de ernst van acne. Zink is een voedingsmineraal dat belangrijk is bij de ontwikkeling van de huid en bij het reguleren van het metabolisme en de hormoonspiegels.

De onderzoekers ontdekten dat lage zinkgehaltes verband hielden met ernstigere gevallen van acne. Ze stellen voor om de hoeveelheid zink in de voeding te verhogen tot 40 mg zink per dag om mensen met ernstige gevallen van acne te behandelen. Studies suggereren dat dezelfde hoeveelheid zink zelfs voor mensen zonder acne.
Vitaminen A en E

In een studie gepubliceerd in de Journal of Cutaneous and Ocular Toxicology, ontdekten onderzoekers dat lage niveaus van vitamine A en E ook verband lijken te houden met ernstige gevallen van acne.

Ze suggereren dat mensen met acne de ernst van hun acne kunnen verminderen door hun inname van voedsel dat deze vitamines bevat te verhogen. Overleg met uw arts voordat u vitamine A-supplementen inneemt. Vitamine A-toxiciteit kan permanente schade aan uw belangrijkste organen veroorzaken.
Antioxidanten en omega-3-vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn een soort vet dat wordt aangetroffen in bepaalde planten en dierlijke eiwitbronnen, zoals vis en eieren. Antioxidanten zijn chemicaliën die schadelijke gifstoffen in het lichaam neutraliseren. Aangenomen wordt dat omega-3 vetzuren en antioxidanten samen ontstekingen verminderen.

Studies ondersteunen grotendeels het verband tussen een toename van de consumptie van omega-3 vetzuren en antioxidanten en een afname van acne.

Een studie gepubliceerd in de Lipids in Health and DiseaseTrusted Source ontdekte dat mensen die dagelijks een omega-3- en antioxidantensupplement slikten, beide hun

acne en het verbeteren van hun geestelijke gezondheid.

Omdat acne vaak emotioneel leed veroorzaakt, kan de consumptie van omega-3 en antioxidanten zeer gunstig zijn voor mensen met de aandoening.
het komt neer op

Sommige onderzoeken suggereren dat bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen bij het wegwerken van acne en de gezondheid van de huid kunnen verbeteren, maar er is geen definitieve ‘remedie’ voor voedsel. Voordat u uw dieet aanpast, is het belangrijk om met uw arts te overleggen om er zeker van te zijn dat eventuele wijzigingen uw gezondheid niet schaden.

Het beste voedingsadvies bij het omgaan met acne lijkt het eten van een gezond, uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan vers fruit en groenten, gezonde eiwitbronnen en volle granen.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

16 + drie =