Resveratrol tegen acne

onderzoekers hebben aangetoond hoe resveratrol, een antioxidant verkregen uit druiven , werkt om de groei van de bacteriën die acne veroorzaken te remmen.

Het team heeft ook gevonden dat resveratrol in combinatie met acne medicatie, benzoylperoxide, het vermogen van het geneesmiddel om de bacteriën kunnen doden versterkt. Mogelijk leidt dit tot nieuwe behandelingen.


 

Resveratrol is dezelfde stof die in rode wijn zit. Rode wijn wordt soms geadviseerd om zijn eigenschappen voor de gezondheid van het hart.  De antioxidant stopt de vorming van vrije radicalen. Benzoylperoxide is een oxidant die werkt door het creëren van vrije radicalen die de acne bacteriën  doden.
“We dachten in eerste instantie dat er sinds de twee stoffen precies tegenovergesteld werken, dat ze elkaars effecten zouden annuleren, maar dat deden ze niet. ” zei een van de onderzoekers.  “Deze studie toont aan dat de combinatie van een oxidatiemiddel en een antioxidant  elkaar kunnen versterken . ‘
Het team groeide kolonies van bacteriën die acne veroorzaken en voegde verschillende concentraties resveratrol en benzoylperoxide toe zowel afzonderlijk als samen. De onderzoekers volgden de culturen voor bacteriële groei gedurende 10 dagen.
Zij vonden dat benzoylperoxide in staat was om de bacteriën te doden , maar het effect was van korte duur en duurde niet langer dan de eerste 24 uur.
Resveratrol had niet een sterk vermogen te doden, maar remde de groei van bacteriën voor een langere periode. Verrassenderwijs bleken de twee verbindingen samen het meest effectief.

Van benzoylperoxide is het bekend hoe het werkt tegen de acne bacterie. Resveratrol daarentegen was een beetje een mysterie. Met een krachtige microscoop kon men zien dat resveratrol de structuur van de bacteriecellen verzwakte. Uit onderzoeken naar giftigheid bleek dat benzoylperoxide veel giftiger is dan resveratrol. De onderzoekers hopen dan ook dat door hun onderzoek er nieuwe verbindingen gemaakt kunnen worden die voor een langdurig antibacterieel effect kunnen zorgen. Wellicht zou dat kunnen leiden tot een veel minder irriterend middel tegen acne.

Zoek je volgende bestemming