bètacaroteen: is het veilig en waar zit het in

supplements2 Het lichaam zet bètacaroteen om in vitamine A (retinol). Vitamine A hebben we nodig voor het immuunsysteem, een gezonde huid en slijmvliezen en voor gezonde ogen. Bètacaroteen is niet essentieel voor de gezondheid, maar vitamine A wel. Teveel vitamine A is niet goed voor de gezondheid. Een teveel kan ontstaan door het gebruik van voedingssupplementen.

Bètacaroteen is een antioxidant. Het beschermd het lichaam tegen vrije radicalen die schade kunnen toebrengen aan het DNA. Vrije radicalen kunnen leiden tot een aantal chronische ziekten.

Uit Frans onderzoek blijkt, dat rokers die hoge niveaus van Bètacaroteen in hun bloed hadden, een veel groter risico hadden op longkanker. Niet-rokers met veel Bètacaroteen in hun lichaam hadden juist minder kans op longkanker.

Bètacaroteen zit o.a. in:

Abrikozen

Wortels

Asperge

Broccoli

Chinese kool

Grapefruit

Boerenkool

Ketchup

Uien

Erwten

Pruimen

Pompoenen

Spinazie

Zoete aardappelen.

Het zit in veel soorten margarines, maar ook in kruiden en specerijen waaronder: oregano en peterselie.

Zoek je volgende bestemming