Vitamine C en verkoudheid

Veel mensen nemen vitamine c om te voorkomen dat ze verkouden worden, of om eerder beter te worden wanneer ze al verkouden zijn. Of het helpt is al 70 jaar een controverse. Verkoudheden zijn een van de meest voorkomende redenen waarom mensen naar de dokter gaan, bovendien zorgt het voor afwezigheid van school en werk. Niet verwonderlijk dus, dat er wordt gezocht naar middelen tegen het verkouden worden en zijn.

Er zijn meer dan 200 virussen die verkoudheid kunnen veroorzaken. Symptomen varieren van persoon tot persoon en van verkoudheid tot verkoudheid.
Maar werkt het nemen van vitamine C tegen een verkoudheid?
Het antwoord op deze simpele vraag is niet zo simpel. Het lijkt er op dat vitamine c niet kan voorkomen dat je verkouden wordt, maar dat het wel helpt om de verkoudheid te verkorten. Met vitamine C ben je dus wat eerder van de symptomen af. Ook kan het de symptomen wat minder erg maken. Het nemen van dagelijkse supplementen met vitamine C zorgt er niet voor dat je niet verkouden wordt, maar het kan wel wat helpen als je grote inspanningen hebt vericht, zoals het lopen van een marathon. Dan helpt vitamine C wel een beetje om een verkoudheid te voorkomen.

Zoek je volgende bestemming