4 tips tegen een opgeblazen buik

Heb je wel eens van die dagen dat je je favoriete spijkerbroek ineens niet meer past, terwijl hij de vorige dag nog geweldig zat? Het lijkt ineens of je 5 kilo bent aangekomen? Het probleem is vaak niet extra vet, maar een opgeblazen buik. Volgens dr. Oz zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het dragen van je spijkerbroek een plezier te maken in plaats van een straf, ongeacht wat je de dag ervoor hebt gegeten.


 

 

# 1: alfa-galactosidase
alfa-galactosidase is een natuurlijk enzym in ons spijsverteringskanaal dat helpt om de ophoping van gas na een maaltijd te voorkomen, vooral na het eten van voedsel dat je maag niet volledig kan verteren. Bijvoorbeeld vetten, zware koolhydraten uit pasta en brood met suiker. Echter, wanneer je lichaam niet genoeg van dit enzym heeft, dan nemen bacteriën in de darm het over maar zorgen daarbij ook voor gasvorming.
Als een opgeblazen gevoel een veel voorkomend probleem is, vooral na de maaltijd, dan beveelt Dr Oz het nemen van 1 dosis alfa-galactosidase in vloeibare of pilvorm voor elke maaltijd om te zien of dat een einde maakt aan het opgeblazen gevoel.

#2 Gember thee

Gember wordt wel gebruikt wanneer de maag van streek is. Het kan helpen bij misselijkheid, maar ook bij een opgeblazen gevoel. Het maakt de darmen rustiger, het kan daardoor de opeenhoping van gas voorkomen.

#3 Pompoen

Sommige mensen worden wakker met een opgeblazen gevoel omdat ze teveel vocht vasthouden, vaak door teveel zout in het eten. In dit geval zou pompoen kunnen werken. Als je dat niet lust, kun je het door Griekse yoghurt doen. Om een opgeblazen gevoel te voorkomen, kun je het beste de avond ervoor pompoen eten

# Pepermunt extract

Pepermunt helpt om de normale spijsverteringsprocessen op gang te houden en te stimuleren.
Dr. Oz beveelt 3 druppels aan in een glas water.

Zoek je volgende bestemming