Moederkruid (feverfew) bijwerkingen en effectiviteit

Moederkruid is een kruid . De bladeren worden gebruikt om medicijnen te maken.

Moederkruid heeft vele toepassingen: Moederkruid wordt gebruikt voor koorts , onregelmatige menstruatie , artritis , een huidaandoening genaamd psoriasis , allergieën , astma , oorsuizen ( tinnitus ) , duizeligheid en misselijkheid en braken .
Sommigen gebruiken het tegen onvruchtbaarheid.

Tot nu toe is het alleen effectief bevonden bij migraine.  Er is enig bewijs dat het nemen van moederkruid door de mond de frequentie van migraine kan verminderen. Ook de pijn, misselijkheid , braken en overgevoeligheid voor licht en geluid tijdens migraine vermindert . Moederkruid is effectiever bij mensen met meer frequente aanvallen van migraine . Maar er zijn ook studies die concludeerden dat moederkruid niet werkt voor migraine . Het verschil in resultaten kunnen worden verklaard door verschillen in de producten die werden getest .
.

Moederkruid bladeren bevatten veel verschillende chemische stoffen , met inbegrip van een zogenaamde parthenolide . Parthenolide of andere chemicaliën verminderen factoren in het lichaam die migraine kunnen veroorzaken . Moederkruid supplementen moeten 0.2% van deze stof bevatten willen ze een effect hebben op migraine

BIJWERKINGEN van moederkruid

Moederkruid is WAARSCHIJNLIJK veilig voor de meeste mensen bij gebruik op korte termijn (tot vier maanden ) . Bijwerkingen kunnen zijn maagklachten, brandend maagzuur , diarree , obstipatie , opgeblazen gevoel, winderigheid , misselijkheid en braken . Andere gemelde bijwerkingen zijn nervositeit , duizeligheid , hoofdpijn , slaapproblemen , stijve gewrichten , vermoeidheid , menstruatie veranderingen , huiduitslag , hartkloppingen , en gewichtstoename .

De veiligheid bij gebruik van langer dan 4 maanden is niet onderzocht . Sommige mensen kauwen moederkruid (in plaats van het slikken van een capsule). Het kauwen van verse moederkruid bladeren kan zweertjes in de mond veroorzaken ; zwelling van de mond , tong en lippen ; en verlies van smaak . Mensen die allergisch zijn voor planten uit de Asteraceae/Compositae familie, zijn waarschijnlijk ook allergisch voor moederkruid. Gebruik tijdens de zwangerschap wordt afgeraden, ivm het risico op een miskraam. Moederkruid heeft invloed op medicijnen die door de lever worden afgebroken. Wees voorzichtig met het gelijktijdig gebruik van medicijnen en moederkruid. Raadpleeg altijd eerst een arts

Zoek je volgende bestemming