Psoriasis en overgewicht

De symptomen van psoriasis kunnen uiteenlopen van een paar schilferige plekken tot enorme plekken die grote delen van de huid bestrijken. Milde gevallen zijn irritant, ernstige gevallen van psoriasis kunnen pijnlijk zijn en het dagelijks leven behoorlijk negatief beinvloeden. Hoewel symptomen uiteen kunnen lopen, is er hoop, zo blijkt uit nieuwe onderzoeken.

Gewichtsverlies voor psoriasis
Uit nieuw klinisch onderzoek blijkt, dat wanneer mensen met overgewicht gewicht verloren, ze ook minder last hadden van branderigheid en een prikkend gevoel. Daarbij voelden ze zich ook emotioneel beter.
Zwaarlijvigheid speelt een rol bij psoriasis
Uit onderzoek blijkt dat psoriasis minder de neiging heeft te helen wanneer men zwaarlijvig is. Obesitas leidt tot ontstekingen in het lichaam en psoriasis is een ontstekingsziekte. Het is mogelijk dat de ontstekingsreactie bij obesitas sterk lijkt op die van psoriasis. De verhoogde cytokines in het bloed die gevonden worden bij obesitas, worden ook gevonden bij psoriasis.
Behalve gewicht verliezen in geval van overgewicht, is het ook beter om geen alcohol te drinken. Alcohol kan de effectiviteit van sommige behandelingen van psoriasis verminderen.

Zoek je volgende bestemming