Kersen tegen jicht?

1097203_cherryJicht aanvallen beginnen vaak plotseling en de episodes van intense pijn kunnen steeds weer opnieuw voorkomen. Sommige onderzoekers suggereren nu dat wanneer je deze aanvallen wilt voorkomen,

dat je dan naar de kersen zou kunnen grijpen. Volgens onderzoekers van de universiteit van Boston kunnen een paar kersen per dag al helpen om de jicht op afstand te houden. Het kan het risico op jicht episodes verminderen.
Aan het wetenschappelijke onderzoek deden 633 patiënten een jaar lang mee. Ze werden allemaal ondervraagd over hun symptomen, medicaties, risicofactoren en of ze kersen of kersenextract consumeerden (en hoeveel).

  1. 92% van de jichtaanvallen onder deze patiënten gedurende het jaar betrof de grote teen.
  2. Van de mensen die 2 dagen voor een jichtaanval kersen aten had 35% van de personen minder klachten vergeleken met de personen die geen kersen aten.
  3. Het risico van jichtaanvallen was met 75% verminderd voor mensen die kersen aten (en het medicijn allupurinol gebruikten).
  4. Een portie bestaat uit 10 tot 12 kersen.
  5. Het risico van een jichtaanval werd minder naarmate de individuen meer kersen aten, tot een maximum van 3 porties (over 2 dagen.)

 

Volgens de onderzoekers geven deze onderzoeksresultaten aan dat kersen mogelijk een aanvulling kan zijn op bestaande medicijnen tegen jicht. Meer onderzoek is nodig om dit vast te stellen. Ze adviseren risicofactoren te vermijden en het is misschien een goed idee om wat kersen aan het menu toe te voegen.

Zoek je volgende bestemming