Jicht dieet: voeding met purine en voeding die kan helpen

Jicht is een vorm van artritis zich doorgaans in de “uiteinden” van het lichaam manifesteert , zoals in de voeten .Het komt door overmatig urinezuur in het bloed. Dit zorgt ervoor dat naaldachtige kristallen afgezet worden in de gewrichten. Dit veroorzaakt roodheid , ontsteking , zwelling en pijn. Het kan verschillende redenen hebben:

• Er is een toename van urinezuur productie .

• De nieren functioneren niet voldoende om urinezuur te elimineren .

• Er is een verhoogde consumptie van voedingsmiddelen met purines .

jicht lijkt vaker voor te komen bij mensen met overgewicht. Het is dus belangrijk om een gezond lichaamsgewicht te hebben. • Extra vloeistof kan helpen de kristallen uit het lichaam te krijgen.

• Het kan nuttig zijn om een laag purine dieet te volgen , het vermijden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan purine. • Alcohol dient te worden vermeden , vooral bier vanwege het hoge purine gehalte . Evenals voedingsadviezen van uw arts kan hij/zij medicijnen voorschrijven . Purine tabel

hoog ( Vermijden )

Bier, (alcohol) ansjovis , orgaanvlees ( hersenen , nieren, lever , zwezerik ) , wild vlees , jus , gist , vlees extracten, sardines , haring , makreel , sint-jakobsschelpen.

 

gemiddeld ( met mate) zoet-en zoutwater vissen , schelpdieren , paling , vlees, gevogelte , vlees soepen en bouillon , asperges , champignons , bloemkool , spinazie , peulvruchten , havermout , zemelen , tarwekiemen , volkoren brood en granen , eieren.

 

laag Brood en granen ( vezelarm , witte bloem , of geraffineerde graansoorten ) , noten , pindakaas . Groenten niet hoog in purines , soepen – crème stijl of groente zonder vlees extract , koffie , thee , vruchtensappen , frisdranken , gelatine , suiker , magere kaas

Zoek je volgende bestemming