Valeriaan: effectiviteit en bijwerkingen

Valeriaan is een plant afkomstig uit Europa en Azië ; het wordt ook gevonden in Noord Amerika . Valeriaan is gebruikt als een geneeskrachtig kruid sinds minstens de tijd van het oude Griekenland en Rome . De therapeutische toepassingen werden beschreven door Hippocrates , en in de 2e eeuw ,voorgeschreven voor slapeloosheid . Tegenwoordig wordt valeriaan gebruikt als een traditioneel middel tegen slaapstoornissen en angst , alsook hoofdpijn , depressie , onregelmatige hartslag , en beven.

De wortels en wortelstokken ( ondergrondse stengels ) valeriaan worden doorgaans gebruikt om supplementen , zoals capsules , tabletten en vloeibare extracten , en thee maken .

Effectiviteit

Uit onderzoek blijkt dat valeriaan nuttig voor slapeloosheid kan zijn , maar er is niet genoeg bewijs van goed opgezette studies om dit te bevestigen . Er is niet genoeg wetenschappelijk bewijs om te bepalen of valeriaan werkt voor andere aandoeningen , zoals angst of depressie .

Bijwerkingen en Waarschuwingen van valeriaan

Studies suggereren dat valeriaan is over het algemeen veilig om te gebruiken voor korte periodes ( bijvoorbeeld 4 tot 6 weken ) . Er is geen informatie beschikbaar over de veiligheid op lange termijn van valeriaan . Valeriaan kan milde bijwerkingen , zoals vermoeidheid de ochtend na het gebruik veroorzaken , hoofdpijn , duizeligheid en maagklachten .

Zoek je volgende bestemming