groene tomaten zorgen voor spiermassa

Een nieuwe studie toont aan dat groene tomaten een belangrijk onderdeel kunnen zijn in de de bestrijding van spieratrofie. Deze eenvoudige vrucht kan dus groot voordeel hebben voor de gezondheid . < “>Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Biological Chemistry en laat zien dat tomatidine is de belangrijkste component is in de groene tomaat voor spierkracht.

Waarom is tomatidine belangrijk?
spieren sterker, het kan helpen ze te laten groeien en kan atrofie te voorkomen . Atrofie is een ernstig probleem voor mensen die ziek zijn en bij  ouderen, omdat atrofie kan zorgen voor het ze in staat zijn van het verliezen van veel spiermassa in een korte tijd.

Onderzoekers gebruikten muizen om de werking van tomatidine te onderzoeken en vonden dat tomatidine hen hielp  spieren te groeien , maar het is niet duidelijk hoeveel groene tomaten de mens zou moeten eten om hetzelfde voordeel te behalen . Wellicht gaan groene tomaten ooit een cruciale rol spelen in de  behandeling bij atrofie. Uit eerder onderzoek bleek al dat ook de schil van appels en soortgelijke werking heeft op de spieren.

Onderzoekers proberen nu te bepalen hoeveel groene tomaten een persoon zou moeten eten voor hetzelfde effect op de spieren. Helaas is het niet bekend of  tomatidine gemakkelijk kan worden geabsorbeerd door het lichaam.

 

Zoek je volgende bestemming