Muira puama


Muira puama is een struik die groeit in het Amazonegebied. Het hout en de wortel worden gebruikt om medicijnen te maken.

Muira puama wordt gebruikt voor seksuele stoornissen, toenemend seksueel verlangen bij gezonde mensen, menstruatiestoornissen, gewrichtspijn en andere aandoeningen, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om dit gebruik te ondersteunen.

Hoe werkt het?


Het is onduidelijk welke chemicaliën in muira puma effecten hebben op het lichaam.

Gebruik en effectiviteit?
Onvoldoende bewijs voor

Atletische prestatie.
Hersen- en zenuwaandoeningen.
Erectiestoornissen (ED).
Indigestie (dyspepsie).
Gewrichtspijn.
Verlies van eetlust.
Menstruatiestoornissen.
Seksuele problemen die bevrediging tijdens seksuele activiteit verhinderen.
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van muira puama voor deze toepassingen te beoordelen.

Bijwerkingen en veiligheid van muira puama


Bij orale inname: Muira puama is MOGELIJK VEILIG bij orale inname in een dosis van 500-1050 mg per dag gedurende maximaal 1 maand. Er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of muira puama veilig is om langer dan 1 maand te gebruiken of wat de bijwerkingen kunnen zijn.

Er bestaat enige bezorgdheid dat het gebruik van muira puama slaapproblemen zoals slapeloosheid kan veroorzaken. Er is ook enige bezorgdheid dat het gebruik van muira puama de activiteit van het enzym cholinesterase kan remmen en op zijn beurt het risico op verlies van spiercoördinatie kan verhogen.

Indien aangebracht op de huid: er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of muira puama veilig is en wat de bijwerkingen kunnen zijn.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of muira puama veilig is om te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.

Doseren

De juiste dosis muira puama is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de gebruiker, de gezondheidstoestand en verschillende andere aandoeningen. Op dit moment is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een geschikt doseringsbereik voor muira puama te bepalen. Houd er rekening mee dat natuurlijke producten niet altijd per se veilig zijn en dat doseringen belangrijk kunnen zijn. Zorg ervoor dat u de relevante aanwijzingen op productetiketten volgt en raadpleeg uw apotheker, arts of andere zorgverlener voor gebruik.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

14 − acht =