Dieten tegen rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht die meestal vrouwen treft van middelbare leeftijd, ook mannen kunnen deze huidaandoening krijgen. Rosacea kenmerkt zich door pukkels en puistjes, roodheid, blozen en huidverdikkingen. Ook kunnen mensen last hebben van jeuk, een branderig gevoel van de huid en couperose. Rosacea is onschuldig, maar kan wel flink vervelend zijn voor diegenen die het treft.

 


 

Deze huidaandoening gaat niet vanzelf over en er zijn medicijnen die effectief kunnen zijn om de huidaandoening te onderdrukken. Helaas werken deze medicijnen niet voor iedereen even goed. Er zijn een aantal factoren, waaronder voeding die een rol spelen in de hevigheid van de symptomen. Hieronder een overzicht van een aantal artikelen die beschrijven hoe voeding mogelijk een rol kan spelen bij rosacea;

Histamine, rosacea en voeding

Voeding die histamine bevat wordt vaak genoemd als trigger. Volgens wikipedia is histamine onderdeel van het immuunsysteem en betrokken bij allergische reacties. Bij een allergische reactie wordt histamine vrijgemaakt

Lees verder op rosacea-info

 

Basisch-zuur dieet

De veronderstelling van het basisch dieet is dat je de zuurgraad van je lichaam kunt beinvloeden door je dieet aan te passen. De gedachte is, dat een te hoge zuurgraad nadelige effecten heeft op rosacea.

Lees verder op rosacea-info

 

“Het” rosacea dieet, het ontstekingsremmende dieet?

Dat er een verband is tussen voeding en rosacea is duidelijk. Gekruid eten en hete soep leiden tot blozen, wat de symptomen kan verergeren. Maar hoe ver strekt die relatie tussen voeding en rosacea?

 

Lees verder op rosacea-info

 

 

Het eliminatiedieet (voor rosacea)

Bij een eliminatiedieet worden de meest voorkomende problematische voedingsmiddelen verwijderd uit het eetpatroon en langzaam weer opnieuw geïntroduceerd. Het is een goede manier om achter je persoonlijke rosacea triggers te komen. De wetenschap heeft nooit

 

Lees verder op rosacea-info

Zoek je volgende bestemming