Melk drinken is gezond voor kinderen (en volwassenen)

MelkMelk drinken in de kindertijd geeft voordelen op latere leeftijd. Een glas melk drinken per dag zorgt voor een vermindering van 25% op de kans dat je balansstoornissen krijgt wanneer je ouder bent, zo blijkt uit onderzoek.

Bovendien kunnen melkdrinkers op latere leeftijd sneller lopen. Een belangrijk gegeven gezien de ouder wordende bevolking. Uit het onderzoek bleek dat calcium, proteïne en de melkinname allemaal positieve effecten hadden op de mobiliteit later in het leven. Mensen die als kind melk drinken, doen dit vaak ook op latere leeftijd. Dit benadrukt het belang van goede gewoonten. Heel veel onderzoek is gedaan naar het belang van melk bij sterke botten. Dit is het eerste onderzoek dat aantoont dat melk drinken een lichamelijk voordeel geeft dat een leven lang duurt.

 

Zoek je volgende bestemming