Tekenen van een cafeïne verslaving

koffie   Een verslaving aan cafeïne ontstaat gemakkelijk en het is best moeilijk om er vanaf te komen. Cafeïne zit niet alleen in koffie, maar het is ook te vinden in thee, sommige frisdranken, energiedrankjes, chocola en sommige supplementen.

Ontwenningsverschijnselen van cafeïne beginnen ongeveer 12 tot 24 uur na het stoppen van het cafeïne gebruik. De piek volgt binnen 24 tot 48 uur. Bij diegenen die erg gevoelig zijn voor cafeïne kunnen ontwenningsverschijnselen al binnen 3 uur ontstaan.

 

Tekenen zijn

Hoofdpijn

Slaperigheid

Misselijkheid en of overgeven

Sombere stemming

Zenuwachtigheid

Spierpijn en stijve spieren

Moeite met concentreren.

 

De meeste symptomen zullen na ongeveer een week weer weg zijn.

(Visited 104 times, 1 visits today)