Yohimbe, liever niet

Een yohimbe supplement kan je beter vermijden. Hoewel het een natuurlijk en exotisch middel is, kleven er serieuze bijwerkingen aan.

Yohimbe komt van een boom die oorspronkelijk uit West Afrika komt. Er wordt onder meer thee van gemaakt, en het wordt gebruikt in capsules en tabletten. Het zou seksuele disfuncties kunnen behandelen. In de bast van de yohimbe boom zit een stof genaamd yohimbine. Yohimbine wordt in sommige (op recept verkrijgbare) medicijnen gebruikt tegen erectie problemen. Het lijkt dus een natuurlijk middel voor een beter seksleven. Maar yohimbe heeft serieuze bijwerkingen, namelijk

  • Tremors
  • Hoge bloeddruk
  • Bij een hoge dosis; ernstige hartproblemen en overlijden.

Het gebruik van een yohimbe supplement is dus niet aan te raden.

Zoek je volgende bestemming