Een eetdagboek werkt

Bijhouden wat je eet helpt bij het afvallen. Een groot onderzoek suggereert dat het bijhouden van wat je in je mond stopt de hoeveelheid gewichtsverlies kan verdubbelen.

De bevindingen waren onderdeel van een onderzoek naar afvallen. Na analyse van de gegevens concludeerden de onderzoekers dat hoe meer dagen per persoon een dagboek was bijgehouden, hoe meer gewicht hij of zij verloren had. (Het bijwonen van meer wekelijkse groepssessies had ook geholpen).

Het principe is simpel. Gewoon opschrijven wat je eet op papier of met behulp van een online record. Dat is gemakkelijk genoeg met gelabelde voeding, maar wordt lastiger als je uit eten gaat. Online zijn allerlei calorie tabellen te vinden. Veel mensen onderschatten hun dagelijkse calorie inname en eten al snel te veel. Door het bijhouden van de calorie inname wordt dit  duidelijk. Sommige mensen zullen geschokt zijn door het aantal calorieën in hun dieet. Mensen worden door middel van een voedingsdagboek gedwongen om zich bewust te zijn van wat ze eten. Dit zal helpen om af te vallen.  

Gebruik het dagboek als een manier om aanpassingen aan te brengen gedurende de dag. Als je drie bakjes friet eet, kan je bezuinigen op de volgende maaltijd.
Gebruik het ook om in te schatten  hoeveel beweging je nodig hebt om een bepaald teveel aan calorieën kwijt te raken..

Sommige dieetprogramma’s werken, omdat je verantwoording moet afleggen over wat je gegeten hebt en hoeveel je bent afgevallen.

Als je opschrijft wat je eet, ben je verantwoordelijk. Spreek met iemand af dat hij of zij je dagboekje leest. Dan heb je geen dure dieetprogramma’s nodig.

Je kunt natuurlijk ook een app gebruiken op je smart phone!

 

Zoek je volgende bestemming