Feiten over het HCG dieet

Het HCG dieet is een combinatie tussen een calorie beperkend dieet en HCG. HCG is het zwangerschapshormoon dat normaal gesproken door de placenta wordt geproduceerd bij een gezonde zwangerschap.

 

 


 

Feiten over het HCG dieet

1. Met het HCG dieet val je af. Snel en relatief veel.

Dat is ook niet zo verwonderlijk als je je aan het 500 calorieën dieet moet houden die de meeste HCG diëten voorschrijven.

 

2. HCG zelf helpt niet bij het afvallen

Sommigen veronderstellen dat HCG helpt bij de plaatselijke verbranding van vet. Dit is niet het geval. HCG helpt ook niet om het honger gevoel te onderdrukken. Behalve een placebo effect heeft HCG geen toegevoegde waarde wat betreft afvallen.

3. De meeste artsen staan er niet achter

Extreem vasten of diëten, met maar 500 calorieën per dag is slecht voor het lichaam. Je kunt tekorten opbouwen van allerlei voedingsstoffen. Dit is deels te voorkomen door het gebruik van supplementen. De meeste mensen die gewicht verliezen door extreem weinig te eten, komen heel snel weer aan. Mensen die het dieet geprobeerd hebben zeggen dat dit komt doordat eetgewoonten die tot het overgewicht geleidt hebben niet worden aangepast. Dit is wel noodzakelijk om gewichtstoename te voorkomen.

Extreem weinig eten kan volgens sommige onderzoeken leiden tot hartritme stoornissen en de formatie van galstenen.

 

4. Hormonen kunnen leiden tot gezondheidsproblemen

HCG is een zwangerschapshormoon. Bij mannen kan HCG leiden tot verminderde vruchtbaarheid en vrouwelijke kenmerken. Bovendien kan het leiden tot bloed proppen. Bij vrouwen kan het de menstruele cyclus in de war gooien, zorgen voor gevoelige borsten, cysten veroorzaken aan de eierstokken, hoofdpijn geven, en op de lange termijn het risico op borstkanker vergroten.

 

5. Niet alle “onderzoeken” op het gebied van HCG diëten zijn te vertrouwen. Vaak worden zeer kleine pilot onderzoeken gebruikt om de marketing te staven. In de wetenschap zijn deze onderzoeken te klein om conclusies uit te trekken.

 

6. Restrictieve diëten zijn in principe niet gevaarlijk bij gezonde mensen

Maar deze aanname is gebaseerd op onderzoeken waarbij men 800 calorieën per dag mag innemen tijdens korte perioden en dan weer overgaat tot normale hoeveelheden. 500 is toch nog weer een stuk minder, zeker als je bedenkt dat sommige dieeten dit gedurende lange tijd voorschrijven.

 

Conclusie; Het HCG dieet kan slecht zijn voor de gezondheid en is niet aan te raden. Als je het toch wilt proberen, overleg dit dan met een arts.

Zoek je volgende bestemming