Natuurlijke remedie tegen PMS

Supplementen bij : Premenstrueel syndroom (PMS)

Onderzoekers hebben wellicht een natuurlijke remedie gevonden tegen PMS (premenstrueel syndroom). De symptomen van PMS zijn onder meer krampen, een opgezette buik en vocht vasthouden.

Onderzoekers hebben ontdekt dat vrouwen die ijzer in de vorm van supplementen of in de vorm van plantaardig voedsel namen, 30 tot 40 procent minder kans hadden op het ontwikkelen van PMS later in het leven. Meer dan 3000 vrouwen werd gevraagd hoeveel mineralen ze binnen kregen. Ze moesten deze vragen 3 x beantwoorden in een periode van tien jaar. Geen van de vrouwen had PMS aan het begin van het onderzoek. Tien jaar later werd van 1057 vastgesteld dat ze PMS hadden en van 1968 vrouwen werd vastgesteld dat ze geen PMS hadden.

Een lagere kans op PMS bleek samen te hangen met het consumeren van plantaardig voedsel dat rijk is aan ijzer. De onderzoekers vermoeden dat ijzer een positief effect heeft, doordat het het serotonine niveau verhoogt. Serotonine heeft een positief effect op het humeur. Het gaat bijvoorbeeld om linzen en bonen.

Een ander mineraal wat minder kans gaf op PMS was zink. Zink is te vinden in onder meer cashew noten, amandelen, Lima bonen en erwten.

De onderzoekers waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van het innemen van teveel zink en ijzer. Dit risico loop je vooral met het gebruik van voedingssupplementen.

Overigens had zout een slecht effect op de PMS symptomen, waarschijnlijk omdat het invloed heeft op de vocht huishouding. Zout zorgt ervoor dat je vocht vast houdt.

Nou gaat het hier om 1 onderzoek. Om te kunnen zeggen of iets wel of niet werkt, moet heel veel onderzoek gedaan worden. Om een goed overzicht te geven van wat mogelijk werkt bij PMS :

hieronder een lijst met supplementen en hun mogelijke werkzaamheid:

Anijs,  Onvoldoende bewijs
Bijenpollen Onvoldoende bewijs
Brewers yeast, biergist Mogelijk effectief
Calcium, Waarschijnlijk effectief
Teunisbloemolie: Mogelijk niet effectief
Knoflook, Onvoldoende bewijs
Ginkgo,  mogelijk effectief
Druivepit  Onvoldoende bewijs
Krill olie  Onvoldoende bewijs
Magnesium,  Mogelijk effectief
Mangaan Onvoldoende bewijs
Vitamine B6 Mogelijk effectief
Royal jelly Onvoldoende bewijs
Saffraan Mogelijk  effectief
Soja onvoldoende bewijs
St, Jans Kruid Onvoldoende bewijs
Kurkuma Onvoldoende bewijs
Valeriaan, Onvoldoende bewijs
Vitamine D, Onvoldoende bewijs
Vitamine E Mogelijk effectief
Monnikspeper Mogelijk effectief
Zink Onvoldoende bewijs

Wees bedacht op bijwerkingen.

Zoek je volgende bestemming