Vitamine B6, effectiviteit en bijwerkingen

Mogelijk niet effectief voor …

Verval in geheugen en denkvaardigheden die normaal met de leeftijd optreden. . Een studie toont aan dat het nemen van vitamine B6, foliumzuur en vitamine B12 kan helpen voorkomen dat bepaalde delen van de hersenen verslechteren bij ouderen. Het meeste onderzoek toont echter aan dat het nemen van vitamine B6 samen met foliumzuur en vitamine B12 de mentale functie bij ouderen niet verbetert.
Ziekte van Alzheimer. Vroeg onderzoek suggereert dat een hogere inname van vitamine B6 uit supplementen of als onderdeel van de voeding niet geassocieerd is met een verminderd risico op de ziekte van Alzheimer bij ouderen.
Autisme. Vitamine B6 samen met magnesium innemen lijkt het gedrag bij kinderen met autisme niet te verbeteren.
Carpaal tunnel syndroom. Hoewel sommige vroege onderzoeken suggereren dat het nemen van vitamine B6 bepaalde symptomen van carpaal tunnelsyndroom zou kunnen verlichten, suggereert het meeste onderzoek dat mensen met deze aandoening niet profiteren van dit supplement.
Cataracten. Onderzoek toont aan dat het innemen van vitamine B6 in combinatie met foliumzuur en vitamine B12 staar bij vrouwen niet voorkomt. En het kan het risico vergroten dat de staar wordt verwijderd.
Een ongunstige huidreactie veroorzaakt door behandeling met kanker (door chemotherapie geïnduceerd acraal erytheem). Hand-voet-syndroom is een huidreactie die wordt veroorzaakt door geneesmiddelen tegen kanker. Het nemen van vitamine B6 lijkt deze huidreactie niet te voorkomen bij mensen die worden behandeld met kankergeneesmiddelen. Er bestaat ook bezorgdheid dat vitamine B6 de werking van de kankergeneesmiddelen zou kunnen verminderen.
Niet-kankerachtige gezwellen in de dikke darm en het rectum (colorectaal adenoom). Onderzoek toont aan dat het nemen van een combinatie van foliumzuur, vitamine B6 en vitamine B12 het risico op colorectale poliepen bij vrouwen met een hoog risico op hartaandoeningen niet vermindert.
Zwakke en broze botten (osteoporose). Onderzoek toont aan dat het nemen van een combinatie van foliumzuur, vitamine B6 en vitamine B12 botbreuken niet voorkomt bij mensen met zwakke botten (osteoporose).

Hoe werkt het?
Vitamine B6 is nodig voor de goede werking van suikers, vetten en eiwitten in het lichaam. Het is ook vereist voor een goede groei en ontwikkeling van de hersenen, zenuwen, huid en vele andere delen van het lichaam.
Zijn er veiligheidsproblemen?
Bij orale inname: Vitamine B6 is WAARSCHIJNLIJK VEILIG voor de meeste mensen bij correct gebruik. Vitamine B6 is MOGELIJK VEILIG wanneer het wordt ingenomen in hoeveelheden die groter zijn dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Bij sommige mensen kan vitamine B6 misselijkheid, braken, diarree, maagpijn, verlies van eetlust, hoofdpijn, tintelingen, slaperigheid en andere bijwerkingen veroorzaken.

Vitamine B6 is MOGELIJK ONVEILIG bij orale inname in grote doses, langdurig. Bij gebruik in hoge doses kan het hersen- en zenuwproblemen veroorzaken.

Indien gegeven door IV: Vitamine B6 is WAARSCHIJNLIJK VEILIG wanneer gegeven door IV onder medisch toezicht voor gebruik goedgekeurd door de FDA.

Wanneer het als injectie wordt gegeven: Vitamine B6 is WAARSCHIJNLIJK VEILIG als het als een injectie in de spier wordt gegeven onder medisch toezicht in hoeveelheden die zijn goedgekeurd door de FDA. Het gebruik van grote hoeveelheden vitamine B6 als injectie in de spier is MOGELIJK ONVEILIG. Het kan spierproblemen veroorzaken.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Vitamine B6 is WAARSCHIJNLIJK VEILIG voor zwangere vrouwen wanneer het wordt ingenomen onder toezicht van hun zorgverlener. Het wordt soms tijdens de zwangerschap gebruikt om ochtendmisselijkheid onder controle te houden. DOE DIT NIET ALLEEN, ALTIJD OVERLEGGEN EN ONDER TOEZICHT VAN EEN ARTS Hoge doses zijn ONVEILIG. Hoge doses kunnen ervoor zorgen dat pasgeborenen epileptische aanvallen krijgen.

Vitamine B6 is WAARSCHIJNLIJK VEILIG voor vrouwen die borstvoeding geven bij gebruik in hoeveelheden van niet meer dan 2 mg per dag (de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Gebruik geen grotere hoeveelheden. Er is onvoldoende bekend over de veiligheid van vitamine B6 bij hogere doses bij vrouwen die borstvoeding geven.

Procedures om vernauwde slagaders te verwijden (angioplastiek). Het gebruik van vitamine B6 samen met foliumzuur en vitamine B12 intraveneus (via IV) of via de mond kan vernauwde bloedvaten verergeren. Vitamine B6 mag niet worden gebruikt door mensen die herstellen van deze procedure.

Gewichtsverlies operatie. Het nemen van een vitamine B6-supplement is niet nodig voor mensen die een operatie voor gewichtsverlies hebben ondergaan. En te veel vitamine B6 innemen kan de kans op bijwerkingen zoals misselijkheid, braken en bruin worden van de huid vergroten.

Diabetes. Het gebruik van een combinatie van vitamine B6, foliumzuur en vitamine B12 kan het risico op kanker verhogen bij mensen met diabetes en een recente beroerte. Vitamine B6 mag niet worden gebruikt door patiënten met diabetes die recent een beroerte hebben gehad.

Zijn er interacties met medicijnen?

GROOT
Neem deze combinatie niet.
Fenytoïne (Dilantin)
Het lichaam breekt fenytoïne (Dilantin) af om er vanaf te komen. Vitamine B6 kan verhogen hoe snel het lichaam fenytoïne afbreekt. Het innemen van vitamine B6 samen met fenytoïne (Dilantin) kan de werkzaamheid van fenytoïne (Dilantin) verminderen en de kans op epileptische aanvallen vergroten. Neem geen grote doses vitamine B6 als u fenytoïne (Dilantin) gebruikt.
Matig
Wees voorzichtig met deze combinatie.

Amiodaron (Cordarone)
Amiodaron (Cordarone) kan uw gevoeligheid voor zonlicht verhogen. Het innemen van vitamine B6 samen met amiodaron (Cordarone) kan de kans op zonnebrand, blaarvorming of huiduitslag op delen van de huid die aan zonlicht zijn blootgesteld vergroten. Zorg ervoor dat u zonnebrandcrème en beschermende kleding draagt ​​wanneer u in de zon bent.
Medicijnen voor hoge bloeddruk (antihypertensiva)
Vitamine B6 kan de bloeddruk verlagen. Het kan de bloeddrukverlagende effecten van antihypertensiva versterken en het risico op een te lage bloeddruk verhogen.
Sommige medicijnen die worden gebruikt om de bloeddruk te verlagen, zijn captopril (Capoten), enalapril (Vasotec), losartan (Cozaar), valsartan (Diovan), diltiazem (Cardizem), amlodipine (Norvasc), hydrochloorthiazide (HydroDiuril), furosemide (Lasix) en veel anderen.
Fenobarbital (luminaal)
Het lichaam breekt fenobarbital (luminaal) af om er vanaf te komen. Vitamine B6 zou kunnen verhogen hoe snel het lichaam fenobarbital (luminal) afbreekt. Dit kan de effectiviteit van fenobarbital (luminal) verminderen.
Minor
Wees waakzaam met deze combinatie.
Levodopa
Het lichaam breekt levodopa af om er vanaf te komen. Vitamine B6 kan verhogen hoe snel het lichaam afbreekt en levodopa verwijdert. Dit is echter alleen een probleem als u alleen levodopa gebruikt. De meeste mensen nemen levodopa samen met carbidopa (Sinemet) in. Carbidopa voorkomt dat deze interactie optreedt. Als u levodopa zonder carbidopa gebruikt, neem dan geen vitamine B6.

Zijn er interacties met kruiden en supplementen?

Kruiden en supplementen die de bloeddruk kunnen verlagen
Vitamine B6 kan de bloeddruk verlagen. Als u vitamine B6 samen met andere kruiden en supplementen gebruikt die de bloeddruk kunnen verlagen, kan de bloeddruk te laag worden. Sommige van deze kruiden omvatten andrographis, caseïnepeptiden, kattenklauw, co-enzym Q-10, visolie, L-arginine, lycium, brandnetel, theanine en andere.

Zijn er interacties met voedingsmiddelen?

Er zijn geen interacties met voedingsmiddelen bekend.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

drie + 1 =