Ginkgo, is het effectief?

Al duizenden jaren zijn bladeren van de Ginkgo biloba-boom een ​​veel voorkomende behandeling in de Chinese geneeskunde. In de VS nemen velen ginkgo-supplementen in de overtuiging dat ze het geheugen zullen verbeteren en het denken zullen verscherpen.
Waarom nemen mensen ginkgo?

Ginkgo verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen en werkt als een antioxidant. Deze effecten kunnen zich vertalen in enkele voordelen voor bepaalde medische problemen, maar de resultaten zijn gemengd.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat ginkgo bij gezonde mensen het geheugen en de cognitieve snelheid bescheiden kan stimuleren. Andere onderzoeken hebben geen voordeel gevonden.

Verschillende ginkgo-onderzoeken hebben aangetoond dat het kan helpen bij geheugenproblemen veroorzaakt door dementie of de ziekte van Alzheimer. Het lijkt de progressie van dementiesymptomen te helpen voorkomen, vooral als wordt aangenomen dat de dementie het gevolg is van atherosclerotische vaatziekte. Het lijkt dementie of de ziekte van Alzheimer echter niet te voorkomen.

Er zijn goede aanwijzingen dat ginkgo pijn in de benen veroorzaakt door verstopte slagaders kan verlichten. Het kan ook helpen bij enkele andere problemen met de bloedsomloop. Bovendien kan ginkgo PMS-symptomen verlichten, zoals gevoelige borsten en stemmingswisselingen.

Onderzoekers hebben ginkgo bestudeerd voor vele andere aandoeningen, waaronder ADHD, depressie en andere psychologische aandoeningen, multiple sclerose en tinnitus van vasculaire oorsprong. Sommige mensen gebruiken ginkgo ook om hoogteziekte te voorkomen, hoewel studies nog niet hebben aangetoond dat het daarvoor effectief is. Veel toepassingen van ginkgo zijn veelbelovend, maar er is meer onderzoek nodig.
Hoeveel ginkgo moet je nemen?

Er is geen standaarddosis ginkgo biloba-supplementen. In medische onderzoeken is echter in bijna alle klinische onderzoeken een gestandaardiseerd extract van ginkgo gebruikt, gestandaardiseerd op 24% flavonglycosiden en 6% terpeenlactonen. Een gebruikelijke dosis bij mensen met dementie is driemaal daags 40 milligram van dat extract. Om de cognitieve functie bij gezonde mensen te verbeteren, hebben onderzoeken dagelijks tussen 120 milligram tot 600 milligram van het extract gebruikt.
Kun je ginkgo van nature uit voedsel halen?

De enige bron van ginkgo is de ginkgoboom. De meeste ginkgo-supplementen zijn afgeleid van de bladeren. Ginkgo-zaden kunnen gevaarlijk zijn, vooral als ze rauw zijn.

Wat zijn de risico’s van het nemen van ginkgo?

Bijwerkingen van ginkgo.

Ginkgo-bladsupplementen zijn over het algemeen veilig. Bij sommige mensen kunnen ze hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, misselijkheid, gasvorming en diarree veroorzaken. Allergieën voor ginkgo kunnen huiduitslag of ernstigere effecten veroorzaken. Risico’s. Als u een bloedingsstoornis heeft of een operatie plant, overleg dan met uw arts voordat u ginkgo gebruikt. Gebruik geen ginkgo als u medische aandoeningen heeft – vooral diabetes, epilepsie of vruchtbaarheidsproblemen – tenzij uw arts het aanbeveelt. Eet geen onbehandelde delen van de ginkgoplant. Ongekookte ginkgo-zaden kunnen epileptische aanvallen en de dood veroorzaken. Interacties. Als u regelmatig medicijnen of supplementen gebruikt, overleg dan met uw arts voordat u ginkgo-supplementen gaat gebruiken. Ze kunnen een wisselwerking hebben met bloedverdunners, aspirine, NSAID-pijnstillers, bloedplaatjesaggregatieremmers, anticonvulsiva, antidepressiva, diabetesmedicijnen, medicijnen die de lever aantasten en supplementen zoals knoflook, saw palmetto, sint-janskruid en yohimbe. Ginkgo kan de effectiviteit van elektroconvulsietherapie (ECT.) Gezien de mogelijke risico’s wordt ginkgo niet aanbevolen voor kinderen of voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Zoek je volgende bestemming