Sint Janskruid


Sint-Janskruid heeft een slechte reputatie onder medici. Sommige onderzoeken lijken aan te tonen dat het nuttig zou kunnen zijn tegen een milde vorm van depressie. Andere onderzoeken tonen geen werkzaamheid aan bij de behandeling van de meer ernstige vormen van depressie.

 


 

Sommige mensen gebruiken Sint-Janskruid ook tegen andere aandoeningen, zoals angsten en slaapstoornissen. Er is geen bewijs dat het helpt tegen deze aandoeningen. Zoals gezegd heeft Sint-Janskruid een slechte reputatie. Behalve dat de effectiviteit van het middel niet vaststaat, kan het ook gevaarlijk zijn. Het kan invloed hebben op de werkzaamheid van allerlei “echte” medicijnen, of het nou gaat om de anticonceptiepil of om antidepressiva. Het verandert namelijk de manier waarop de lever medicijnen omzet. Sommige medicijnen verliezen hun werkzaamheid, andere werken juist sterker of niet zoals de bedoeling is. Overleg het gebruik van Sint-Janskruid dus altijd met de huisarts, zeker als je ook medicijnen gebruikt.

 

(Visited 1.035 times, 1 visits today)