Resveratrol niet goed voor MS

Resveratrol is een stof die gevonden wordt in de schil van rode druiven, rode wijn en in pinda’s. Van resveratrol wordt gedacht dat het ontstekingsremmend werkt en dat het antioxidante eigenschappen heeft.

Sommige onderzoeken ondersteunen dit, andere spreken het tegen. Belangrijker nog; nieuw onderzoek toont aan dat er aanwijzingen zijn dat resveratrol negatieve effecten heeft op MS.

Het is beter geen resveratrol te gebruiken bij aandoeningen van hersenen en of zenuwstelsel, zo blijkt uit dit nieuwe onderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd bij muizen, maar de resultaten logen er niet om. Muizen werden bewust geïnfecteerd met encephalomyelitis. Sommige muizen kregen een dieet rijk aan resveratrol, andere muizen kregen een controle dieet.

De muizen die resveratrol kregen ontwikkelden veel ernstigere symptomen dan de “controle muizen”. De mate van demyelinisatie was veel groter, evenals de omvang van de ontstekingen. Myeline is nodig voor de geleiding van impulsen. Totdat er meer onderzoek naar resveratrol is gedaan, is het beter om geen resveratrol supplementen te gebruiken bij MS of aanverwante aandoeningen, zo stellen de onderzoekers.

Zoek je volgende bestemming