Druivenpittenextract – Grape seed extract: effectiviteit en bijwerkingen

De bladeren en vruchten van de druif zijn medicinaal gebruikt sinds het oude Griekenland . Vandaag de dag wordt druivenpittenextract gebruikt als een traditionele remedie voor aandoeningen die verband houden met het hart en de bloedvaten , zoals atherosclerose ( aderverkalking ) , hoge bloeddruk , hoog cholesterol en slechte bloedsomloop ; complicaties van diabetes , zoals zenuwen en oogletsel ; visie problemen, zwelling na een blessure of operatie ; preventie van kanker ; en wondgenezing.

Druivenpit extract is verkrijgbaar in capsule en tablet vormen .

 

Wat de wetenschap zegt

Studies hebben aangetoond dat sommige verbindingen in druivenpitten extract effectief zijn het verlichten van de symptomen van chronische veneuze insufficiëntie ( wanneer aderen problemen hebben met het doorvoeren van bloed uit de benen terug naar het hart ) en het verminderen van oedeem (zwelling ) na een letsel of een operatie. Kleine gerandomiseerde studies hebben positieve effecten van druivenpitten extract gevonden voor diabetische retinopathie (een oogaandoening veroorzaakt door diabetes ) en voor vasculaire fragiliteit (zwakte in kleine bloedvaten ). Grotere studies zijn nodig om deze bevindingen te bevestigen .

 

Druivenpit extract bevat anti-oxidanten , die helpen bij het voorkomen celbeschadiging veroorzaakt door vrije radicalen (zeer reactieve moleculen die celfunctie kunnen beschadigen) .Er is echter meer onderzoek nodig . Een studie gefinancierd door de Amerikaanse National Cancer Institute ( NCI ) vond dat druivenpitten extract de verharding van borstweefsel dat kan optreden na bestraling voor borstkanker niet vermindert .

Bijwerkingen en Waarschuwingen

Druivenpit extract wordt over het algemeen goed verdragen bij inname via de mond. Het is veilig gebruikt tot een periode van 8 weken in klinische studies . Bijwerkingen kunnen zijn, een droge , jeukende hoofdhuid ; duizeligheid ; hoofdpijn ; hoge bloeddruk ; netelroos ; oprispingen van maagzuur ; en misselijkheid . Interacties tussen druivenpitten extract en medicijnen of andere supplementen zijn niet zorgvuldig bestudeerd .

Zoek je volgende bestemming