Passiebloem, natuurlijke rustgever?

Wat is passiebloem?

Er zijn ongeveer 500 soorten passiebloem bekend. Deze plantenfamilie is ook wel bekend als Passiflora. Sommige onderzoeken suggereren dat bepaalde soorten medicinale voordelen kunnen hebben. Passiflora incarnata kan bijvoorbeeld helpen bij de behandeling van angst en slapeloosheid.

Inheemse Amerikanen hebben passiebloem gebruikt om een ​​verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen. Deze omvatten steenpuisten, wonden, oorpijn en leverproblemen.

Spaanse ontdekkingsreizigers leerden over passiebloem van inheemse Peruanen. Ze noemden deze planten vanwege hun gelijkenis met een crucifix. In christelijke tradities is ‘de passie’ een term die wordt gebruikt om de laatste periode van het leven van Jezus Christus te beschrijven, inclusief zijn kruisiging.

In Europa hebben mensen P. incarnata gebruikt om rusteloosheid en opwinding te behandelen. En sommige mensen gebruiken het om angst te behandelen. De vrucht wordt ook gebruikt om bepaalde dranken op smaak te brengen.

Wat zijn de mogelijke voordelen van passiebloem?

Meer onderzoek is nodig om de mogelijke toepassingen van P. incarnata te beoordelen. Sommige studies suggereren dat het kan helpen bij het verlichten van angst en slapeloosheid. Andere soorten passiebloem zijn veelbelovend gebleken voor de behandeling van maagproblemen.
Het kan uw geest kalmeren

P. incarnata heeft veel voorkomende namen, waaronder paarse passiebloem en meiboom. Vroege studies suggereren dat het slapeloosheid en angst kan helpen verlichten. Het lijkt het niveau van gamma-aminoboterzuur (GABA) in je hersenen te verhogen. Deze verbinding verlaagt de hersenactiviteit, waardoor je beter kunt ontspannen en slapen.

In een proef gepubliceerd in Phytotherapy Research, dronken de deelnemers een dagelijkse dosis kruidenthee met paarse passiebloem. Na zeven dagen rapporteerden ze verbeteringen in de kwaliteit van hun slaap. De onderzoekers suggereren dat paarse passiebloem volwassenen kan helpen bij het beheersen van milde slaapstoornissen.

Sommige onderzoeken suggereren dat paarse passiebloem ook angst kan verlichten. Een studie gerapporteerd in het tijdschrift Anesthesia and Analgesia onderzocht de effecten ervan op patiënten die voor een operatie waren gepland. Patiënten die het gebruikten, meldden minder angst dan degenen die een placebo kregen.

Het kan uw maag kalmeren

Andere leden van de Passiflora-familie kunnen maagproblemen helpen behandelen. Passiflora foetida is beter bekend als stinkende passiebloem. In een studie gerapporteerd in de Indian Journal of Pharmacology onderzochten onderzoekers het potentieel voor de behandeling van maagzweren. Ze ontdekten dat het zweren bij ratten hielp verlichten en dat het ook antioxiderende eigenschappen had.

In een andere studie die werd gerapporteerd in BioMed Research International, onderzochten wetenschappers Passiflora serratodigitata. Ze creëerden een extract van zijn bladeren en stengels. Dit extract was ook veelbelovend voor de behandeling van zweren bij ratten. Maar er is meer onderzoek naar mensen nodig.

Wat zijn de mogelijke risico’s?

Passiebloem wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Maar het kan enkele bijwerkingen veroorzaken, zoals:

slaperigheid
duizeligheid
verwarring

Daarom mag het niet worden ingenomen met kalmerende medicijnen. Het is ook niet veilig voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Het kan weeën veroorzaken als u zwanger bent.

Hoe kun je passiebloem nemen?

Je kunt gedroogde passiebloem toevoegen aan kokend water om een ​​kruidenthee te maken. Je kunt gedroogde passiebloem of voorverpakte thee kopen bij veel natuurvoedingswinkels. U kunt ook vloeibare extracten, capsules en tabletten vinden.

Praat altijd met uw arts voordat u passiebloem als alternatieve behandeling probeert. Ze kunnen u helpen bij het beoordelen van de mogelijke voordelen en risico’s.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

acht + 19 =