Cordyceps nut en bijwerkingen

Cordyceps is al lang een traditionele behandeling in de Chinese geneeskunde. Het komt uit een bizarre bron: een schimmel die groeit op rupsen. Sommige mensen gebruiken het om energie te stimuleren en het welzijn te verbeteren.


Waarom nemen mensen cordyceps?

In de Chinese geneeskunde nemen mensen cordyceps als dagelijkse behandeling voor een goede gezondheid. We hebben echter niet veel onderzoek gedaan naar de vraag of cordyceps gezondheidsvoordelen heeft.

Sommige laboratoriumstudies zijn veelbelovend. In reageerbuizen lijkt cordyceps immuuncellen te activeren. Het kan het immuunsysteem helpen om bepaalde virussen en kankers te bestrijden. In ten minste één grootschalige studie verlaagde cordyceps het creatinine gehalte bij mensen met chronische nierziekte, en in andere had het het effect dat het de nieren beschermde tegen giftige medicijnen, complicaties van diabetes en transplantaat afstoting. Het kan ook de bloedsuikerspiegel verlagen.

Studies hebben ook aangetoond dat cordyceps het atletische uithoudingsvermogen en de tolerantie voor intensieve training kan vergroten.

Er is echter meer onderzoek nodig om te bepalen of cordyceps echt voordelen heeft voor de menselijke gezondheid.

De beste dosis cordyceps is voor geen enkele aandoening vastgesteld. Kwaliteit en ingrediënten in supplementen kunnen sterk variëren. Dit maakt het Vraag uw zorgverlener om advies.


Kun je van nature cordyceps uit voedsel halen?

Cordyceps wordt niet in voedingsmiddelen aangetroffen.


Wat zijn de risico’s en bijwerkingen?

Vertel uw arts over eventuele supplementen die u gebruikt, ook al zijn ze natuurlijk. Op die manier kan uw arts eventuele bijwerkingen of interacties met medicijnen controleren.

Bijwerkingen. Cordyceps is over het algemeen veilig, maar kan bij sommige mensen maagklachten, misselijkheid en een droge mond veroorzaken.
Risico’s. Gebruik geen cordyceps als u kanker, diabetes of een bloedingsstoornis heeft. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven en kinderen moeten cordyceps vermijden. We weten niet of cordyceps veilig is voor hen.
Interacties. Als u regelmatig medicijnen gebruikt, overleg dan met uw arts voordat u cordyceps-supplementen gaat gebruiken. Cordyceps kan een wisselwerking hebben met bloedverdunners en medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

negen − acht =