Het zonedieet

Het idee van dit dieet is om koolhydraten, eiwitten en vet in precieze verhoudingen te eten. Dit zou volgens het dieet, bedacht door Barry Sears, tot gewichtsverlies moeten leiden.

De Zone belooft geen onmiddellijk, dramatisch gewichtsverlies. U kunt verwachten dat u in de eerste week slechts 1 tot 1,5 pond verliest. Maar het plan belooft dat het gewicht dat je verliest helemaal vet zal zijn, niet uit spieren of water. Naarmate uw lichaam verandert, zal uw kleding beter passen, zelfs als de weegschaal in het begin niet zo veel naar beneden gaat.

Wat je wel en niet mag eten

Bij het Zone dieet krijg je 3 maaltijden en 2 tussendoortjes per dag. Elk is een mix van magere eiwitten, zoals kip zonder vel, kalkoen of vis; koolhydraten (voornamelijk fruit en groenten); en een kleine hoeveelheid “goed” vet, zoals olijfolie, amandelen en avocado.

Geen enkel voedsel is volledig verboden, maar als je een liefhebber van koolhydraten bent, kan het een uitdaging zijn om aan het zoneplan te wennen. Het moedigt je aan om brood, pasta, granen en ander zetmeel te zien als extraatje in plaats van als hoofd- of zelfs bijgerechten.

Groenten en fruit met een relatief hoog suikergehalte – zoals maïs, wortelen, bananen en rozijnen – staan ​​op de “ongunstige” lijst. Vet rood vlees en eigeel vallen in de kolom “slechte vetten” van de Zone.

Elke maaltijd in de Zone heeft dezelfde verhoudingen: 30% eiwit, 30% vet en 40% koolhydraten.

Hoe dat eruit ziet op het bord is een portie proteïne ter grootte van een vuistje, tweederde van het bord gevuld met niet-zetmeelrijke groenten en fruit en een scheutje enkelvoudig onverzadigd vet zoals olijfolie of geschaafde amandelen.

Calorieën tellen wel mee voor het Zone-dieet. Vrouwen krijgen ongeveer 1.200 calorieën per dag. Voor mannen is dat 1.500.

Inspanningsniveau: gemiddeld

Om in de Zone te blijven, moet u zich aan de regels houden. Het is de bedoeling dat je binnen een uur na het ontwaken een maaltijd eet, nooit meer dan vijf uur voorbij laat gaan zonder te eten, en een snack neemt voor het slapen gaan.

Beperkingen: bij elke maaltijd en snack moet u zich houden aan de formule 30% proteïne, 30% vet en 40% koolhydraten. Je kunt de eiwitten niet opstapelen tijdens de lunch en daarna alle koolhydraten als avondeten.

Koken en winkelen: er zijn minstens een dozijn Zone-kookboeken, door Sears en anderen. Je kunt ook tal van gratis recepten vinden, samen met boodschappenlijstjes, een Zone-voedseldagboek en online tips voor uit eten gaan.

Verpakt voedsel en maaltijden? Niets vereist

Persoonlijke bijeenkomsten: Nee.

Oefening: Het dieet beveelt “matige maar consistente lichaamsbeweging” aan – bijvoorbeeld elke dag 30 minuten aërobe oefening (stevig wandelen wordt aanbevolen) en 5 tot 10 minuten krachttraining per dag.

Staat het beperkingen / voorkeuren toe?

Vegetariërs en veganisten: met twee derde van je bord gevuld met fruit en groenten, past het zonedieet gemakkelijk bij vegetariërs of veganisten.

Het is ook gemakkelijk om glutenvrij te zijn op The Zone, omdat het dieet het eten van tarwe-, gerst- en roggeproducten sterk ontmoedigt. U moet de voedseletiketten echter nog steeds zorgvuldig controleren om gluten volledig te vermijden.

Zoutarm dieet: met de nadruk op verse ingrediënten in plaats van verwerkte voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte, zou het handhaven van een zoutarm dieet tijdens het gebruik geen uitdaging moeten zijn.


Wat u nog meer moet weten

Kosten: niets behalve uw boodschappen.

Ondersteuning: er zijn geen officiële online groepen.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

9 − 4 =