Amarant als supplement, heeft het nut?

Amarant is een plant. Het zaad, de olie en het blad worden als voedsel gebruikt. De hele plant wordt gebruikt om supplementen te maken. Amarant wordt gebruikt voor zweren, diarree, zwelling van de mond of keel en hoog cholesterol, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om dit gebruik te ondersteunen.

Hoe werkt het ? Amarant bevat chemicaliën die werken als antioxidanten. Er is interesse in het gebruik van amarant voor hoog cholesterol, omdat sommige onderzoeken bij dieren suggereren dat het in staat zou kunnen zijn om het totale cholesterol en “slechte” LDL-cholesterol te verlagen, terwijl het “goede” HDL-cholesterol verhoogt. Maar amarant lijkt deze voordelen bij mensen niet te hebben.

Bij mensen met een hoog cholesterolgehalte lijkt het eten van een vetarm dieet met amarantolie of muffins verrijkt met amarant het cholesterol niet beter te verlagen dan het volgen van een vetarm dieet.

Soms wordt amarant gebruikt bij maagzweren en diarree, maar er is geen bewijs dat het daartegen helpt.

Bij orale inname: het zaad, de olie en de bladeren van amarant zijn WAARSCHIJNLIJK VEILIG bij gebruik in voedselhoeveelheden. Het is niet bekend of het gebruik van amarant als medicijn veilig is of wat de mogelijke bijwerkingen zijn.

Zwangerschap en borstvoeding: er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of amarant veilig is om als geneesmiddel te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

vier + elf =