Jujube supplement

Jujube of Zizyphus is een struik of kleine boom. De vrucht wordt gebruikt als voedsel en om medicijnen van te maken. Mensen gebruiken zizyfus voor aandoeningen zoals diabetes, hoge niveaus van cholesterol of andere vetten (lipiden) in het bloed (hyperlipidemie), slapeloosheid en vele andere, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om deze toepassingen te ondersteunen. Bij de productie worden zizyphus-extracten gebruikt in huidverzorgingsproducten.

Hoe werkt het ? Zizyphus bevat chemicaliën die het suiker- en vetgehalte in het bloed kunnen verlagen en ook slaperigheid kunnen veroorzaken.

Is het effectief?

Onvoldoende bewijs voor

Constipatie. Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van zizyfus symptomen van obstipatie vermindert, zoals een opgeblazen gevoel, maagpijn en problemen met de stoelgang bij volwassenen. Hoge niveaus van cholesterol of andere vetten (lipiden) in het bloed (hyperlipidemie). Vroeg onderzoek toont aan dat het gebruik van zizyphus het totale cholesterol en low-density lipoprotein (LDL of “slecht”) cholesterol kan verlagen bij tieners met een hoog cholesterolgehalte. Zizyphus lijkt de niveaus van high-density lipoprotein (HDL of “goed”) cholesterol echter niet te verbeteren. Geelverkleuring van de huid bij zuigelingen (neonatale geelzucht). Het geven van zizyfus aan zuigelingen met geelzucht lijkt de geelverkleuring van de huid niet te verminderen, maar het kan de tijd in het ziekenhuis verkorten. Ouder wordende huid. Ongerustheid. Astma. Kneuzingen. Kanker. Suikerziekte. Diarree. Droge huid. Vermoeidheid. Hoge bloeddruk. Slapeloosheid. Jeuk. Leverziekte. Laag gehalte aan rode bloedcellen bij mensen met een langdurige ziekte (anemie of chronische ziekte). Spierkracht. Convulsiestoornis (epilepsie). Eetlust stimuleren. Maagzweren. Spanning. Zonnebrand. Wond genezen. Andere condities. Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van zizyfus voor deze toepassingen te beoordelen.

Bij orale inname: Zizyphus is WAARSCHIJNLIJK VEILIG bij gebruik in voedselhoeveelheden. Wat betreft de hoeveelheden die in medicijnen worden gebruikt, is er onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of zizyfus veilig is of wat de bijwerkingen kunnen zijn. Blijf aan de veilige kant en houd u aan voedselhoeveelheden. Wanneer aangebracht op de huid: er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of zizyfus veilig is of wat de bijwerkingen kunnen zijn.

Zwangerschap en borstvoeding: er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of zizyfus veilig is om in medicinale hoeveelheden te gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en houd u aan voedselhoeveelheden.

Diabetes: Zizyphus kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Let op tekenen van een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) en controleer uw bloedsuikerspiegel nauwkeurig.

Latexallergie: mensen die allergisch zijn voor latex, kunnen ook allergisch zijn voor zizyfus.

Chirurgie: Zizyphus kan de bloedsuikerspiegel verlagen en de bloedsuikerspiegel tijdens en na de operatie verstoren. Zizyphus kan ook het centrale zenuwstelsel vertragen. Anesthesie en andere medicijnen die tijdens een operatie worden gebruikt, hebben ook invloed op het centrale zenuwstelsel. Stop met het gebruik van zizyphus ten minste 2 weken voor een geplande operatie.

ANDERE NAAM (EN): Anèbe, Annab, Azufaifo, Badar, Ber, Black Date, Black Jujube, Chinese Date, Chinese Jujube, Da Zao, Date Seed, Datte Chinoise, Datte Noire, Fructus Jujubae, Fructus Ju Jubae, Hei Zao, Hong Zao, Jujube, Chinese Jujube, Jujube Plum, Black Jujube, Red Jujube, Jujubi, Jujubier, Red Date, Red Jujube Date, Rhamnus zizyphus, Semen Ziziphi Spinosae, Sour Chinese Date, Sour Date, Suan Zao Ren, Zao, Zefzouf, Ziziphi Spinosae, Ziziphus jujuba, synoniemen Ziziphus sativa, Ziziphus spinosa, Ziziphus vulgaris, Ziziphus zizyphus, Zizyphi Fructus, Zizyphus, Zizyphus jujuba, Zyzyphus jujube.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

drie + 3 =