Caralluma fimbriata voor gewichtsverlies

Caralluma fimbriata  is het nieuwe middel om je dieet tot een succes te maken. Volgens dr. Oz van de dr. Oz show is het voor veel mensen effectief. Het werkt doordat het de trek in (ongezonde) dingen wegneemt. Ghreline is het zogenaamde honger-hormoon. Het vertelt je dat je moet eten.

Een supplement van 500mg Caralluma fimbriata twee keer per dag is volgens dr. Oz voldoende om de trek in ongezonde snacks weg te nemen, omdat het het honger hormoon onderdrukt. Caralluma fimbriata is een plant van de cactus familie en wordt in India al heel lang gebruikt om zijn honger stillende eigenschappen.

Klopt het, wat dr. OZ zegt?

De Feiten:

Mensen gebruiken caralluma om de eetlust of honger te verminderen, vooral in tijden van voedseltekort, voor obesitas en voor een zeldzame, erfelijke aandoening die zwaarlijvigheid, een klein postuur en leerstoornis veroorzaakt (Prader-Willi-syndroom of PWS). Er is geen goed wetenschappelijk bewijs om deze toepassingen te ondersteunen. In India wordt caralluma gebruikt in conserven zoals chutneys en augurken.

Hoe werkt het? Men denkt dat chemicaliën in de caralluma-plant de eetlust verminderen.

Gebruik en effectiviteit?
Onvoldoende bewijs voor

Een type aanhoudende angst gekenmerkt door overdreven zorgen en spanning (gegeneraliseerde angststoornis of GAS). Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van caralluma angst en stress met een kleine hoeveelheid vermindert bij mensen met milde GAS.
Zwaarlijvigheid. Sommige vroege onderzoeken tonen aan dat het nemen van een extract van caralluma de voedselinname, het hongergevoel en de tailleomvang kan verminderen. Maar niet alle onderzoeken zijn het daarmee eens. Het lijkt ook niet om het gewicht, de body mass index (BMI), het lichaamsvet of de heupomvang te verlagen.
Een zeldzame, erfelijke aandoening die zwaarlijvigheid, een kleine gestalte en leerstoornissen veroorzaakt (Prader-Willi-syndroom of PWS). Sommige vroege onderzoeken suggereren dat het nemen van een extract van caralluma kan helpen om de eetlust te verminderen bij kinderen van 5-17 jaar met PWS.
Dorst lessen.
Het uithoudingsvermogen vergroten.
Pijn.
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van caralluma voor deze toepassingen te beoordelen.

Bijwerkingen en veiligheid
Bij orale inname: Caralluma is WAARSCHIJNLIJK VEILIG voor de meeste mensen wanneer het wordt ingenomen in hoeveelheden die gewoonlijk in voedingsmiddelen worden aangetroffen. Caralluma is MOGELIJK VEILIG wanneer het tot 12 weken in medicinale hoeveelheden wordt ingenomen. Caralluma kan enkele milde bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten, darmgas, obstipatie en maagpijn. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal na ongeveer een week gebruik.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of caralluma veilig is om te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.

 

 

Zoek je volgende bestemming