Astragalus, effectiviteit en bijwerking

Astragalus wordt al eeuwen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.  Er zijn eigenlijk meer dan 2000 soorten van de Astragalus; Echter, de twee verwante soorten Astragalus membranaceus en Astragalus mongholicus zijn degenen die voornamelijk gebruikt worden voor gezondheidsdoeleinden.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt astralagus , gewoonlijk in combinatie met andere kruiden, gebruikt ter ondersteuning en versterking van het immuunsysteem. Het wordt nog steeds veel gebruikt in China voor  chronische hepatitis en als aanvullende therapie voor kanker. Het wordt ook gebruikt als een  traditionele remedie tegen verkoudheid en luchtweginfecties, en voor hart-en vaatziekten.
De wortel van de Astragalus plant wordt meestal gebruikt in soepen, theeën, extracten of capsules. Astragalus wordt meestal gebruikt met andere kruiden, zoals ginseng, engelwortel en zoethout.

Wat zegt de wetenschap, is het effectief?

• Het bewijs voor het gebruik van astragalus voor elke medische aandoening is beperkt. Hoogwaardige klinische studies (studies in mensen) zijn er niet. Er zijn enkele voorlopige aanwijzingen dat Astragalus, alleen of in combinatie met andere kruiden,voordelen kan hebben voor het immuunsysteem, hart en lever, en als een aanvullende therapie voor kanker.

Bijwerkingen en Waarschuwingen van Astragalus

• Astragalus wordt beschouwd als veilig voor de meeste volwassenen. De mogelijke bijwerkingen zijn niet bekend omdat Astragalus meestal wordt gebruikt in combinatie met andere kruiden.

• Astragalus kan reageren met geneesmiddelen die het immuunsysteem onderdrukken, zoals cyclofosfamide ; geneesmiddel gemaakt voor kankerpatiënten en soortgelijke geneesmiddelen gemaakt voor transplantatiepatiënten.

Het kan ook invloed hebben op de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk

. • Mensen moeten zich ervan bewust dat sommige Astragalus soorten, meestal niet gevonden in voedingssupplementen, giftig kunnen zijn. Bijvoorbeeld, verscheidene soorten die groeien in de Verenigde Staten bevatten de neurotoxine swainsonine en hebben vergiftiging bij dieren veroorzaakt. Andere soorten bevatten potentieel toxische niveaus van selenium.

De meest gemelde bijwerkingen zijn diarree en andere milde gastro-intestinale effecten. Het kan echter de bloedsuikerspiegel en bloeddruk beïnvloeden en riskant zijn voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals bloedaandoeningen, diabetes of hypertensie.

Zoek je volgende bestemming