Calendula, effectiviteit en veiligheid

Calendula is een plant . Calendula wordt gebruikt in middelen die op de huid kunnen worden aangebracht, maar wordt ook oraal gebruikt tegen allerlei kwalen.

Calendula bloem wordt gebruikt om spierkrampen te voorkomen , start de menstruatie , en het verminderen van koorts . Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van een pijnlijke keel en mond , menstruele krampen , kanker en maag-en darmzweren .

Calendula wordt aangebracht op de huid om pijn en zwelling (ontsteking ) verminderen en slecht genezende wonden en zweren behandelen . Het wordt ook toegepast op de huid,,voor neusbloedingen , spataderen , aambeien , ontsteking van het rectum en ontsteking van het slijmvlies van de oogleden ( conjunctivitis ) .

Calendula niet te verwarren met sier goudsbloemen. Deze worden geteeld in moestuinen .

Hoe effectief is het?


Er is onvoldoende bewijs dat het helpt bij:

Spierspasmen .
Koorts .
Kanker .
Neusbloedingen .
Spataderen .
Aambeien .
Het bevorderen van de menstruatie .
Het behandelen van mond en keel pijn .
Wonden.
Ulcus cruris .
Andere voorwaarden .

Om echt vast te stellen dat het werkt is meer bewijs nodig.

Hoe werkt het ?

Er wordt gedacht dat de chemische stoffen in calendula helpen nieuw weefsel groeien in wonden en verminderen zwelling in de mond en keel .

Is het veilig?

Calendula schijnt veilig te zijn voor de meeste mensen bij inname via de mond of op de huid .
Bijzondere waarschuwingen :
Zwangerschap en borstvoeding : Gebruik calendula niet via de mond als u zwanger bent . Er is een punt van zorg dat het een miskraam kunnen veroorzaken.
Het is niet bekend of calendula veilig is tijdens het geven van borstvoeding.
Allergie voor ambrosia en verwante planten : Calendula kan een allergische reactie veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor de familie Asteraceae / Compositae.. Leden van deze familie omvatten ambrosia , chrysanten , goudsbloemen , madeliefjes , en vele anderen .

Chirurgie:. Stop de inname van calendula minstens 2 weken vóór een geplande operatie.

Zijn er interacties met medicijnen ?

matig
Wees voorzichtig met deze combinatie .

Sederende medicatie
Calendula kan slaperigheid en sufheid veroorzaken . Medicijnen die slaperigheid veroorzaken, worden sedativa genoemd . Inname van calendula samen met kalmerende medicijnen kunnen te veel slaperigheid veroorzaken.

Sommige kalmerende medicijnen zijn onder clonazepam ( Klonopin ) , lorazepam ( Ativan ) , fenobarbital ( Donnatal ) , Zolpidem ( Ambien ) , en anderen .

Zijn er interacties met kruiden en supplementen ?

Er zijn geen interacties bekend met kruiden en supplementen .

Zijn er interacties met voedsel?

Er zijn geen bekende interacties met voedsel.

Welke dosis wordt gebruikt?

De geschikte dosis van calendula afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd van de gebruiker , gezondheid en andere factoren . Op dit moment is er niet genoeg wetenschappelijke informatie om een passende reeks doses voor calendula bepalen . Houd in gedachten dat natuurlijke producten zijn niet altijd per se veilig en doseringen kunnen belangrijk zijn . Zorg ervoor dat je relevante aanwijzingen op de etiketten te volgen en raadpleeg een apotheker of arts.

Andere namen:

Calendula , Calendula officinalis , Calendule , Engels Tuin Goudsbloem , Fleur de Calendule , Fleur de Tous les Mois , Tuin Goudsbloem , Gold – Bloom , Holligold , Goudsbloem , Marybud , Goudsbloem , Souci des Champs , Souci des Jardins , Souci des Vignes , Souci officinalis , Zergul .

Zoek je volgende bestemming