Calendula, effectiviteit en veiligheid

Calendula is een plant . Calendula wordt gebruikt in middelen die op de huid kunnen worden aangebracht, maar wordt ook oraal gebruikt tegen allerlei kwalen.

Andere namen:

Calendula , Calendula officinalis , Calendule , Engels Tuin Goudsbloem , Fleur de Calendule , Fleur de Tous les Mois , Tuin Goudsbloem , Gold – Bloom , Holligold , Goudsbloem , Marybud , Goudsbloem , Souci des Champs , Souci des Jardins , Souci des Vignes , Souci officinalis , Zergul .

Calendula bloem wordt gebruikt om spierkrampen te voorkomen , start de menstruatie , en het verminderen van koorts . Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van een pijnlijke keel en mond , menstruele krampen , kanker en maag-en darmzweren .

Calendula wordt aangebracht op de huid om pijn en zwelling (ontsteking ) verminderen en slecht genezende wonden en zweren behandelen . Het wordt ook toegepast op de huid,,voor neusbloedingen , spataderen , aambeien , ontsteking van het rectum en ontsteking van het slijmvlies van de oogleden ( conjunctivitis ) .

Calendula niet te verwarren met sier goudsbloemen. Deze worden geteeld in moestuinen .

Hoe effectief is het?
De effectiviteitsscore uit de “Natural Medicines Comprehensive Database” welke gebaseerd is op wetenschappelijk bewijs geeft aan dat er onvoldoende bewijs is voor de effectiviteit van calendula voor:

Spierspasmen .
Koorts .
Kanker .
Neusbloedingen .
Spataderen .
Aambeien .
Het bevorderen van de menstruatie .
Het behandelen van mond en keel pijn .
Wonden.
Ulcus cruris .
Andere voorwaarden .

Om echt vast te stellen dat het werkt is meer bewijs nodig.

Hoe werkt het ?

Er wordt gedacht dat de chemische stoffen in calendula helpen nieuw weefsel groeien in wonden en verminderen zwelling in de mond en keel .

Is het veilig?

Calendula schijnt veilig te zijn voor de meeste mensen bij inname via de mond of op de huid .
Bijzondere waarschuwingen :
Zwangerschap en borstvoeding : Gebruik calendula niet via de mond als u zwanger bent . Er is een punt van zorg dat het een miskraam kunnen veroorzaken.
Het is niet bekend of calendula veilig is tijdens het geven van borstvoeding.
Allergie voor ambrosia en verwante planten : Calendula kan een allergische reactie veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor de familie Asteraceae / Compositae.. Leden van deze familie omvatten ambrosia , chrysanten , goudsbloemen , madeliefjes , en vele anderen .

Chirurgie:. Stop de inname van calendula minstens 2 weken vóór een geplande operatie.

Zijn er interacties met medicijnen ?

matig
Wees voorzichtig met deze combinatie .

Sederende medicatie
Calendula kan slaperigheid en sufheid veroorzaken . Medicijnen die slaperigheid veroorzaken, worden sedativa genoemd . Inname van calendula samen met kalmerende medicijnen kunnen te veel slaperigheid veroorzaken.

Sommige kalmerende medicijnen zijn onder clonazepam ( Klonopin ) , lorazepam ( Ativan ) , fenobarbital ( Donnatal ) , Zolpidem ( Ambien ) , en anderen .

Zijn er interacties met kruiden en supplementen ?

Er zijn geen interacties bekend met kruiden en supplementen .

Zijn er interacties met voedsel?

Er zijn geen bekende interacties met voedsel.

Welke dosis wordt gebruikt?

De geschikte dosis van calendula afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd van de gebruiker , gezondheid en andere factoren . Op dit moment is er niet genoeg wetenschappelijke informatie om een passende reeks doses voor calendula bepalen . Houd in gedachten dat natuurlijke producten zijn niet altijd per se veilig en doseringen kunnen belangrijk zijn . Zorg ervoor dat je relevante aanwijzingen op de etiketten te volgen en raadpleeg een apotheker of arts.

(Visited 1.003 times, 1 visits today)