Haaruitval volgens het vrouwelijk patroon en supplementen

Hoewel dit type haarverlies geen ernstige gevolgen heeft voor de gezondheid, geeft het enorm veel stress en komt het vaak voor bij vrouwen boven de 50 jaar. Het proces is complex en wordt niet goed begrepen.

Voeding beïnvloed haarverlies bij aandoeningen zoals anorexia, boulimia en bloedarmoede.

 

Veel producten tegen haarverlies bevatten vitaminen en mineralen, maar het is niet duidelijk in hoeverre deze helpen bij dit type haarverlies. Onderzoekers in Italië hebben daarom onderzoek gedaan naar het effect van supplementen op haarverlies. Er deden 120 vrouwen mee met het onderzoek (gedurende het onderzoek zijn er om verschillende redenen mensen uitgevallen). De criteria waren streng. Vrouwen met een bekende aandoening die haarverlies zou kunnen veroorzaken en die daarvoor al dan niet behandeld werden, werden uitgesloten van het onderzoek. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die pas bevallen waren konden niet meedoen. De 120 vrouwen werden verdeeld in groepen. Een groep kreeg een voedingssupplement van dagelijks 460 mg visolie, 460 mg zwarte bes olie (blackcurrant seed oil)  5 mg Vitamine E, 30 mg Vitamine C, and 1 mg Lycopeen gedurende 6 maanden.  De andere groep kreeg niets. Alle vrouwen zaten in Fase 1 van de de ludwig schaal.

De resultaten waren als volgt:

 

. Verandering in dichtheid van het haar

Supplement groep  79 personen (%)

Controle groep 39 personen (%)

−3: grote vermindering

0

0

−2: matige vermindering

0

5.1

−1: kleine vermindering

5.1

23.1

0: geen verandering

32.9

43.6

1: kleine verbetering

32.9

28.2

2: matige verbetering

27.8

0

3: grote verbetering

1.3

0

 

Rond de 92% van de deelnemers was tevreden over het supplement. Er werden geen bijwerkingen gerapporteerd. Volgens de onderzoekers is de combinatie van supplementen een alternatief voor de behandeling van haarverlies bij vrouwen.

 

 

Bron

Zoek je volgende bestemming