Wat wel werkt: 6 tips om af te vallen

Je hoeft geen pillen te slikken, of shakes te drinken om af te vallen. Gezond eten is en blijft de beste manier om af te vallen. Hier zijn 6 tips die je kunnen helpen om je doel te bereiken.

 

  1.  Eet een kleine snack met weinig vet een half uur voordat je gaat eten.

 

Een snack van 70kcal met gezonde vetten zorgt ervoor dat je maag zich minder snel leegt en het onderdrukt het honger hormoon wat je maag produceert. Met een kleine snack zorg je ervoor dat je tijdens de maaltijden niet teveel eet. Eet bijvoorbeeld voor een maaltijd 20 pinda’s, 12 amandelen of een theelepel pindakaas.

 

 

2. 10.000 stappen per dag. Lichamelijke activiteit is belangrijk. Koop een stappenteller en zorg dat je minimaal 10000 stappen per dag zet. Niet minder.

 

 

 

3. Zoek steun van een vriend of vriendin. Als je gefrustreerd raakt van het lijnen kan het goed zijn om wat steun te krijgen. Zo houd je het vol. Ook werkt het delen van succes stimulerend.

 

 

4. Slecht eten vermijden!; Eet geen transvetten, verzadigde vetten, toegevoegde suikers en siropen.

 

 

5. Zorg voor spierkracht. Spierweefsels zorgen voor de verbranding van meer calorieën. Zorg dus dat je je spieren sterker maakt. Krachttraining 20 minuten lang, 3x in de week.

 

 

6. Weet wat je eet. Zorg voor een aantal gezonde, gevarieerde en eenvoudige recepten van maaltijden en snacks die je lekker vind. Wissel deze af. Weten wat gezond is, hoeveel calorieën er in een maaltijd zitten en vooral wat je gaat eten nemen een hoop stress weg. Je hoeft je ook niet iedere keer af te vragen of je voedselkeuze wel gezond is. Zorg wel dat je gevarieerd blijft eten.

 

(Visited 600 times, 1 visits today)