Wanneer zien anderen eindelijk dat je bent afgevallen?

Je hebt hard je best gedaan. Maanden van dieten en naar de sportschool. Dus.
Hoe lang duurt het voordat anderen het zien?
Canadese onderzoekers denken dat ze het antwoord op deze vraag gevonden hebben. Om het antwoord te vinden hebben ze  foto’s van mensen tussen de 20 en de 30 jaar genomen en die op de computer aangepast, om het te laten lijken of mensen waren aangekomen na verloop van tijd. Die foto’s lieten ze aan anderen zien. Ze hebben mensen vragen gesteld en op basis daarvan hebben ze vastgesteld hoe veel kilo iemand moet verliezen voordat anderen het zien. Het bleek ook dat mensen veel meer moeten afvallen voordat men de gezichten aantrekkelijker vond. Voor vrouwen geldt:
Het bleek dat men 3,5 kilo moet afvallen voordat anderen zeggen: je bent afgevallen, en 7 kilo voordat anderen het aantrekkelijker vinden
Het bleek dat mannen 4,5 kilo moeten afvallen voordat anderen het zien, en 9 kilo voordat anderen mannen aantrekkelijker vinden.
Dit kan belangrijk zijn omdat mensen soms meer gemotiveerd zijn om af te vallen wanneer het resultaat is dat ze aantrekkelijker gevonden worden. In mindere mate motiveert de gezondheid.

Zoek je volgende bestemming