6 tips om je aan je dieet te houden

1.      Zoek een foto van jezelf, een die je geweldig vind of een waar je een echte hekel aan hebt. Jezelf zien op je “dikste of je dunste” kan helpen om de verleiding te weerstaan.

Haal de foto tevoorschijn wanneer je in de verleiding komt om teveel en verkeerd te eten. Zorg dus dat je hem altijd bij je hebt. Plak foto’s ook op de koelkast!

2.      Gok erop; Sluit een echte weddenschap met je vrienden en/of familieleden dat je een bepaald gewicht over een specifieke periode kan verliezen. Er is een onderzoek geweest waaruit bleek dat mensen die een geldbedrag kregen als ze afvielen, meer succes hadden dan mensen die geen geldbedrag kregen.

3.      Tanden poetsen; Een frisse mond kan de lekkere trek stoppen. Je tanden poetsen voordat je begint met koken kan voorkomen dat je gaat snaaien tijdens het koken.

4.      Uit onderzoek blijkt, dat mensen die bijhouden wat ze eten zich beter aan een dieet houden. Je ziet iedere keer wat je allemaal al gegeten hebt, en het voorkomt eten zonder dat je er bij nadenkt.

5.      Mosterd, kaneel en peper hebben veel smaak. Maak je eten wat pittiger. De smaak geeft het eten meer voldoening en je zult minder eten.

6.      Bereid je voor op bijeenkomsten en feestjes waar je allerlei lekkers aangeboden krijgt. Plan van te voren hoe je alles vriendelijk afwijst.

Zoek je volgende bestemming