Koortslip en supplementen

Koortslippen – ook koortsblaren

genoemd – zijn een veel voorkomende virale infectie. Het zijn kleine, met vloeistof gevulde blaren op en rond je lippen. Deze blaren zijn vaak gegroepeerd in patches. Nadat de blaren breken, vormt zich een korst over de resulterende pijnlijke plek. Koortslippen genezen meestal in twee tot vier weken zonder een litteken achter te laten.

Koortslippen verspreiden zich van persoon tot persoon door nauw contact, zoals kussen. Ze worden veroorzaakt door een herpes simplex-virus (HSV-1) nauw verwant aan degene die genitale herpes (HSV-2) veroorzaakt. Beide virussen kunnen uw mond of geslachtsorganen beïnvloeden en kunnen worden verspreid door orale seks. Koortslippen zijn besmettelijk, zelfs als u de zweren niet ziet.

Er is geen remedie voor HSV-infectie en de blaren kunnen terugkeren. Antivirale medicijnen kunnen koortslippen helpen sneller te genezen en kunnen verminderen hoe vaak ze terugkeren.

Supplementen die mogelijk effectief zijn bij koortslippen:

Propolis
Lysine

Klik op de links voor informatie over veiligheid, bijwerkingen en mogelijke effectiviteit

(Visited 30 times, 1 visits today)

Een reactie plaatsen

zeven + vijf =