Lysine, veiligheid en effectiviteit

 

Overzicht informatie
Lysine is een aminozuur (bouwsteen van eiwitten). Mensen gebruiken het om medicijnen te maken.

Lysine wordt gebruikt voor het voorkomen en behandelen van koortslippen (veroorzaakt door het virus genaamd herpes simplex labialis). Voor dit gebruik wordt het oraal ingenomen of rechtstreeks op de huid aangebracht.

Lysine wordt ook via de mond ingenomen om de atletische prestaties te verbeteren.

Hoe werkt het?
Lysine lijkt te voorkomen dat het herpesvirus groeit.

Gebruik en effectiviteit?
Mogelijk effectief voor

Koortslippen (herpes simplex labialis). Onderzoek suggereert dat lysine koortslippen lijkt te verminderen wanneer het via de mond wordt ingenomen en ook als een crème op de huid. Sommige onderzoeken suggereren echter dat het de ernst of het terugkeren van koortslippen niet vermindert.

Onvoldoende bewijs voor

Aften. Vroeg onderzoek suggereert dat het dagelijks innemen van 500 mg lysine voorkomt aften en 4000 mg per dag vermindert de lengte van aften.
Diabetes. Uit enig bewijs blijkt dat het dagelijks gebruiken van lysine gedurende 2 maanden geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes. Ander vroeg onderzoek suggereert echter dat het tweemaal daags innemen van lysine gedurende 2 maanden de bloedsuikerspiegel verlaagt in vergelijking met vóór behandeling bij diabetespatiënten.
Spanning. Vroeg onderzoek suggereert dat het eten van tarwe die toegevoegde lysine bevat stress bij vrouwen en angst bij mannen vermindert.
Atletische prestaties verbeteren.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van lysine voor dit gebruik te beoordelen.
Bijwerkingen en veiligheid
Lysine is MOGELIJK VEILIG voor de meeste mensen wanneer het oraal wordt ingenomen bij de aanbevolen doses gedurende maximaal een jaar, of wanneer het op de huid wordt aangebracht op korte termijn. Het kan bijwerkingen veroorzaken zoals buikpijn en diarree.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: er is onvoldoende betrouwbare informatie over de veiligheid van het gebruik van lysine als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.

Nierziekte: er is één melding van nierziekte in verband met het nemen van lysinesupplementen. Als u een nierziekte heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u lysine gebruikt.

Osteoporose: het gebruik van Lysine met calciumsupplementen kan de calciumabsorptie verhogen.

Intolerantie voor lysinurisch eiwit: suppletie met lysine kan diarree en maagkrampen veroorzaken bij kinderen die intolerant zijn voor lysinurisch eiwit.

Interacties?
Gematigde interactie

Wees voorzichtig met deze combinatie
!

Calciumsupplementen werken samen met LYSINE

Lysine kan de hoeveelheid calcium verhogen die het lichaam opneemt. Het nemen van calcium samen met lysine kan de hoeveelheid calcium in het lichaam verhogen. Gebruik geen grote hoeveelheden calcium en lysine tegelijkertijd.

doseren

De volgende doses zijn onderzocht in wetenschappelijk onderzoek:

MONDELING:

Voor koortslippen (herpes simplex labialis): 1000 mg dagelijks gedurende 12 maanden en 1000 mg driemaal daags gedurende 6 maanden.

TOEGEPAST OP DE HUID:

Voor de behandeling van koortslippen (herpes simplex labialis): een specifieke combinatie van lysine plus zinkoxide en 14 andere ingrediënten (Super Lysine Plus +) die om de 2 uur gedurende 11 dagen wordt aangebracht, is gebruikt.

ANDERE NAMEN):

Hydrochlorure de L-Lysine, L-2,6-diaminohexaanzuur, L-Lysine, L-Lysine HCl, L-Lysine Hydrochloride, L-Lysine Monohydrochloride, Lisina, Lys, Lysine Hydrochloride, Lysine Monohydrochloride, Monochlohydraat de L-Lysine, Monochlohydraat de Lysine

 

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

vijf × 1 =