Het bloedgroepen dieet

Het bloedgroepdieet werd populair gemaakt door Dr. Peter D’Adamo, een natuurgeneeskundige arts en auteur van het boek “Eat Right 4 Your Type”.

In zijn boek en op zijn website beweert hij dat het volgen van een specifiek dieet en lichaamsbeweging op basis van uw bloedgroep uw gezondheid kan optimaliseren en uw kans op het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen kan verkleinen.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is voor dit dieet, is het toch behoorlijk populair geworden.

Dit kan zijn omdat het dieet gezonde voeding en lichaamsbeweging bevordert, wat gezondheidsvoordelen oplevert voor mensen, ongeacht hun bloedgroep.

D’Adamo beweert ook dat bloedgroepen de genetische eigenschappen van onze voorouders vertegenwoordigen, en zijn dieetplannen zijn gebaseerd op het voedsel van die voorouders.

Hij beweert bijvoorbeeld dat bloedgroep O de oudste bloedgroep is, geassocieerd met voorouders die jagers-verzamelaars waren. Hij zegt dat mensen met bloedgroep O de neiging hebben om sterk te zijn, mager te zijn en een productieve geest te hebben.

Dit is wetenschappelijk niet bewezen. Een studie stelt zelfs dat bloedgroep A de oudste is.

Bovendien brengt D’Adamo bepaalde gezondheidsproblemen in verband met type O-bloed, zoals spijsverteringsproblemen, insulineresistentie en een slecht presterende schildklier. Deze associaties met bloedgroep zijn ook niet wetenschappelijk bewezen.
De verschillende bloedgroepen

Het bloedgroepdieet van D’Adamo beveelt aan om bepaalde voedingsmiddelen te consumeren op basis van de vier bloedgroepen.

Uw bloedgroep wordt bepaald door uw genetica. Er zijn vier verschillende soorten bloed:

O               – bloedgroep O dieet
A                – dieetlijst bloedgroep A
B
AB

Er is ook nog een andere categorie voor bloed waar het bloedgroepdieet geen rekening mee houdt. Uw bloed kan al dan niet een eiwit bevatten dat bekend staat als Rh. Dit resulteert in acht verschillende soorten bloed.

Type O-positief bloed is het meest voorkomende type, wat betekent dat u O-bloed heeft met een Rh-factor. Merk op dat het bloedgroepdieet van D’Adamo alleen een type O-dieet omvat, niet een type O-positief dieet.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Een reactie plaatsen

vier × 4 =