Kokos olie om rosacea te behandelen

Rosacea is een chronische huidaandoening zonder bekende oorzaak. De meeste symptomen van rosacea komen voor op uw gezicht. Het verschijnen van rode, verwijde bloedvaten en kleine puistjes en puistjes op de wangen, neus en voorhoofd zijn veel voorkomende symptomen van rosacea.

Er is anekdotisch bewijs dat het gebruik van kokosolie als huismiddeltje om rosacea te behandelen ondersteunt.

Kokosolie wordt gewonnen uit het vlees van verse kokosnoten. Het is rijk aan antioxidanten en heeft hydraterende eigenschappen. Kokosolie bevat ook vetzuren die je huidbarrière kunnen verfrissen en herstellen. Deze unieke eigenschappen maken kokosolie tot een mogelijke behandeling voor rosacea.

Wat zijn de voordelen?

We hebben geen klinische onderzoeken die het gebruik van kokosolie om rosacea te behandelen, ondersteunen. Maar we weten wel dat kokosolie, wanneer het plaatselijk wordt aangebracht, ontstekingsremmende, wondgenezende en huidbarrière-herstellende eigenschappen heeft, volgens gepubliceerd onderzoek.

Dit suggereert dat kokosolie kan helpen bij het behandelen van symptomen van rosacea.

Kokosolie bevat ook laurinezuur, dat geïrriteerde huid kan kalmeren. Omdat kokosolie is onderzocht als een behandeling voor zwelling, kan het bijzonder effectief zijn bij symptomen van rosacea op uw neus en wangen en onder uw ogen.

Kokosolie heeft ook antioxiderende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat oxidatieve stress – dat wil zeggen blootstelling aan gifstoffen in de lucht en in uw dieet – rosacea beter zichtbaar kan maken op uw gezicht.

Kokosolie kan uw huidcellen helpen regenereren en de effecten van oxidatieve stress bestrijden.

Er zijn minder aanwijzingen dat het oraal consumeren van kokosolie kan helpen bij de behandeling van rosacea. Hoewel kokosolie grote hoeveelheden antioxidanten bevat, zou je er waarschijnlijk een enorme hoeveelheid van moeten consumeren om er enig voordeel van te zien voor je huid.

En aangezien kokosolie extreem veel vet bevat, zou het negatieve gevolg van het consumeren van zoveel kokosolie opwegen tegen de mogelijke voordelen voor je huid.

Hoe gebruik je het?

Als u kokosolie voor rosacea wilt proberen, stop dan niet met het gebruik van voorgeschreven medicijnen die u al voor de aandoening gebruikt. Overleg het idee door uw arts en vraag naar mogelijke bijwerkingen of dingen om op te letten bij uw specifieke huid.

Als u allergisch bent voor kokosnoten, gebruik dan geen kokosolie als rosacea-behandeling. Sommige mensen met een allergie voor walnoten en hazelnoten hebben reacties op kokosolie, dus houd daar rekening mee voordat je de kokosolie volledig op je gezicht aanbrengt.

Zelfs als u denkt dat u niet allergisch bent, is het een goed idee om een ​​pleistertest uit te voeren door een beetje van de olie op een klein deel van de huid van uw arm aan te brengen. Controleer het binnen 24 uur. Als u geen irritatie of andere reactie heeft, is het waarschijnlijk prima om de behandeling op uw gezicht aan te brengen.

Gebruik koudgeperste, virgin kokosolie om ervoor te zorgen dat er minder chemicaliën en toevoegingen in uw product zitten. Dit is het soort kokosolie dat in de meeste klinische onderzoeken wordt gebruikt wanneer ze de eigenschappen ervan bestuderen.

Je vindt het in natuurvoedingswinkels, bij de apotheek en online. Het wordt momenteel ook in sommige supermarkten verkocht.

Kokosolie is vast bij kamertemperatuur. Neem ongeveer een theelepel kokosolie en wrijf het tussen je handpalmen om het op te warmen en het gemakkelijker te maken om door je huid te worden opgenomen.

Breng het vervolgens op uw gezicht aan, met speciale aandacht voor de delen van uw huid waar de rosacea-symptomen optreden. In tegenstelling tot veel andere actuele huidbehandelingen, is kokosolie veilig te gebruiken in het gebied rond uw ogen.

Door ’s nachts kokosolie aan te brengen, is maximale opname mogelijk.
Zijn er risico’s?

Kokosolie wordt voor de meeste mensen als een veilige actuele huidbehandeling beschouwd. Mensen met kokosallergieën zouden deze behandeling voor rosacea niet moeten overwegen.

U kunt ook voorzichtig zijn als u een huid heeft die vatbaar is voor mee-eters. Kokosolie kan comedogeen zijn, wat betekent dat het zich opstapelt en de poriën verstopt als je huid het niet volledig opneemt.

Als u merkt dat de symptomen van uw rosacea erger worden, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de olie.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

11 − 7 =