Kokosolie, effectiviteit

Kokosolie is afkomstig van de vrucht van de kokospalm. Sommige kokosolie producten worden aangeduid als “virgin” kokosolie. In tegenstelling tot olijfolie, is er geen industriestandaard voor de betekenis van “virgin” kokosolie. De term geeft aan dat het onbewerkt is. Bijvoorbeeld, virgin kokosolie is  niet gebleekt, ontgeurd, of verfijnd.

Mensen gebruiken kokosolie via de mond voor diabetes, hartziekte, chronische vermoeidheid, ziekte van Crohn, prikkelbare darmsyndroom (IBS), ziekte van Alzheimer, de kwaliteit van leven in mensen met borstkanker, schildklieraandoeningen, energie en stimuleren van het immuunsysteem.

Kokosolie wordt soms toegepast op de huid als een vochtinbrenger, voor neonatale gezondheid en voor de behandeling van eczeem en de huidaandoening psoriasis. Kokosolie wordt ook gebruikt in haarproducten

Hoe effectief is het?

Mogelijk effectief voor …

Eczeem. Uit onderzoek blijkt dat het toepassen van virgin kokosolie op de huid tweemaal daags gedurende 8 weken  de symptomen verbetert met ongeveer 30% meer dan bij minerale olie. Het ging om kinderen met eczeem.

Onvoldoende bewijs:.

Borstkanker. Vroege onderzoek suggereert dat het nemen van virgin kokosolie via de mond elke dag ( te beginnen een week na chemotherapie vanaf de 3e tot de 6e cyclus)   kwaliteit van leven verbetert in een aantal, maar niet alle  vrouwen met gevorderde borstkanker.

Verstopte slagaders. Vroeg onderzoek suggereert dat het nemen van kokos of kokosolie lijkt niet pijn op de borst te verminderen.
Diarree. Een studie bij kinderen vonden dat het toevoegen van kokosolie in het dieet de lengte van het aantal uren of dagen van diarree te verminderen, maar een andere studie vond dat het niet  effectief. Het effect van alleen kokosolie is niet duidelijk.
Hoog cholesterol.  kokosolie kan zowel HDL en LDL-cholesterol  verhogen.
Hoofdluis. Onderzoek toont aan dat een spray met kokosolie, anijs olie en ylang ylang olie  effectief  blijkt voor de behandeling van hoofdluis bij kinderen . Het lijkt ongeveer werken als een spray met chemische insecticiden.
Zwaarlijvigheid. onderzoek toont aan dat het nemen van kokosolie driemaal daags taille omvang zou kunnen verminderen na 1-6 weken gebruik. Maar dit werkte alleen bij mannen en had geen invloed op het gewicht of de body mass index (BMI).
Psoriasis.  Lijkt de symptomen niet te verbeteren.
Droge huid. toepassing van kokosolie op de huid twee keer per dag bij mensen met een droge huid kan droge huid verbeteren.

Te weinig onderzoek bij:
Ziekte van Alzheimer.
Diabetes.
Chronische vermoeidheid.
Ziekte van Crohn.
Prikkelbare darmsyndroom.
Schildklier aandoeningen.
Andere condities.

Hoe werkt het?
Kokosolie is rijk aan verzadigde vetten genaamd triglyceriden. Deze vetten werken anders dan andere vormen van verzadigd vet in het lichaam. Echter, het onderzoek naar de effecten van deze soorten vetten in het lichaam is zeer beperkt.

Veiligheid

 

Hoog cholesterol: Er is bezorgdheid dat kokosolie totale cholesterol en “slechte” LDL-cholesterol kan verhogen. Er is tegenstrijdig bewijs.

Andere namen
Aceite de Coco, Acide Gras de Noix de Coco, Coconut Fatty Acid, Coconut Palm, Coco Palm, Coconut, Cocos nucifera, Cocotier, koudgeperste kokosolie, Gefermenteerde kokosolie, Huile de Coco, Huile de Noix de Coco, Huile de Noix de Coco Pressée à Froid, Huile Vierge de Noix de Coco, Narikela, Noix de Coco, Palmier, Virgin Coconut Oil.
G

Zoek je volgende bestemming